Szellő Imre gőzerővel készül Ryad Merhy ellen

Szellő Imre (Kép forrása: Szellő Imre Boxing Team facebook oldal)

Kicsivel több, mint öt hét van már csak hátra Szellő Imre (24-0; 16 KO) profi karrierjének legkomolyabb megmérettetéséig. Október 19-én a belgiumi Charleroi-ban fog szorítóba lépni a WBA cirkálósúlyú ranglista első helyezett Ryad Merhy (28-1; 23 KO) ellen a WBA interim cirkálósúlyú világbajnoki övért. Nehezítő körülmény lehet Imi számára, hogy Merhy lesz otthon, így Iminek még inkább bizonyítania kell a ringben.

Felix Promotion veretlen cirkálósúlyú ökölvívója jelenleg a legmagasabban rangsorolt profi magyar ökölvívó. A WBA legfrissebb cirkálósúlyú rangsorában a negyedik helyen szerepel, így kapott lehetőséget, hogy megküzdjön az interim övért. Ezzel a győzelemmel Imi tényleg már csak egy lépésre lenne a világbajnoki címtől. Korábban már volt szó róla, hogy még az ősszel megküzdhet Imi Merhy-vel, de akkor még Imi promótere, Rácz Félix úgy nyilatkozott, hogy várakozó állásponton vannak. Attól tették függővé, hogy Imi mikor kap lehetőséget a WBO címért küzdeni, azonban a kissé botrányosra sikerült Glowacki – Briedis meccs, ahol végül Briedis szerezte meg a WBO világbajnoki címét kissé borította az elképzeléseket, mert a WBO elrendelte, hogy a Briedis – Dorticos meccs győztesének meg kell küzdenie Glowacki-val. Ami azt jelenti, hogy legalább a jövő év közepéig várni kellene a WBO-ra. Viszont, ha addig Imi szerez egy WBA övet, akkor már mások lesznek a feltételek egy esetleges címegyesítésnél.

Bertók Róbert – Szellő Imre (Kép forrása: Szellő Imre Boxing Team facebook oldal)

Merhy korábban a WBA Interkontinentális bajnoka volt, jelenleg a Nemzetközi bajnoka, ezt a címet tavaly decemberben szerezte meg. Egyetlen vereségét tavaly márciusban szenvedte el Arsen Goulamirian ellen, TKO-val kapott ki a 11. menetben. Remélhetőleg az októberi meccs után már két vereség szerepel majd a mérlegében.

Imi felkészülését a BOX TV is nyomon követi és Belgiumba is elkísérjük, így exkluzív tartalmakat is láthattok majd az oldalunkon.

Komment