Június 2. Várpalota: Magyar Ring Gála

Fotó: Mariusz Biskupski – Harcsa Norbert – BOX TV

Várpalotán, a Gál Gyula Városi Sportközpontban rendezi évadzáró gáláját a Felix Promotion International. Az eredeti tervek szerint a várpalotai Thury-vár udvarán lett volna a rendezvény, de sajnos az időjárás közbe szólt, így a biztonság kedvéért áthelyezték a városi sportcsarnokba. Június 2-án, szombaton a Magyar Ring Profi Gála keretein belül szorítóba lép többek között Bacskai Balázs, Törteli Balázs, Darmos József, Harcsa Norbert és Hegyi Barnabás is. A Felix Promotion szervezési készségeit is mutatja, hogy igyekszik a rendezvényeit ökölvívóihoz igazítani, gondolok itt arra, hogy környékbeli ökölvívókat indít egy-egy gálán. Ahogy Szellő Imre számára szinte hazai pálya volt Szentes, úgy hazai pálya lesz Törteli Balázs, Darmos József és Hegyi Barnabás számára is Várpalota. Mindannyian Várpalota közeléből származnak és itt is készülnek, Törteli Balázs és Hegyi Barnabás székesfehérvári illetőségű, Darmos József pedig Balatonalmádiban él.

A főmérkőzést a volt amatőr Európa-bajnok, junior világbajnok és olimpikon középsúlyú Bacskai Balázs (6-0; 3 KO) vívja Jean Carlos Prada (36-6-1; 25 KO) ellen. A volt venezuelai olimpikon jelenleg vezeti országa középsúlyú ranglistáját. A 33 éves Prada jóval nagyobb rutinnal rendelkezik már, mint Benji, számos regionális övet (WBA, WBC) is birtokolt korábban. Ez azonban szemernyit sem ijesztette meg Benjit, aki azt nyilatkozta, hogy ellenfelét nagyon jó és rutinos bunyósnak tartja, de kellően felkészült ellene és amennyiben nem hibázik, karrierje legkomolyabb győzelmét aratja. Prada mérlegéhez az is hozzátartozik, hogy jó KO aránnyal rendelkezik, 36 győztes meccséből 25-öt idő előtt fejezett be, ugyanakkor a 6 vereségét mind kiütéssel szenvedte el, ráadásul mind az utóbbi években. Benjinek ez lesz az első profi mérkőzése nagyváltósúlyban, eddig középsúlyban mutatta meg tudását, szombaton egy tíz menetre kiírt mérkőzésen csapnak össze.

A cirkálósúlyú Magyar bajnok Darmos „Gladiátor” Józsefnek (10-2-2; 8 KO) sűrű volt eddig az idei év. Szombaton már negyedik alkalommal lép idén ringbe, az eddigi három mérkőzéséből az utolsó kettőt győzelemmel zárta. Reméljük most szombaton is az ő kezét emelik magasba. Darmos ezúttal egy bosnyák ellenfelet kap, Elvis Smajlovic (4-5-1; 3 KO) személyében. A mindössze 21 éves Smajlovic szintén ringbe lépett a nagyváradi gálán, ahol a harmadik menetben TKO-val kapott ki a román Cezar Juratoni-tól.

Szintén kötelek közé lép a hétvégén a májusban győzelemmel visszatérő Harcsa Norbert (9-1; 2 KO). Norbi egy közel egy éves kihagyás után új edzővel lépett ringbe Szentesen és idő előtt, már a negyedik menetben TKO-val verte lengyel ellenfelét. Norbi ezúttal egy horvát ellenfelet kap, Frane Radnic-ot (11-5; 10 KO). Radnic 2015-ben tudott utoljára győzni, akkor megszerezte a horvát középsúlyú bajnoki címet is. Norbival egy hat menetes középsúlyú mérkőzésen mérik össze tudásukat.

Ezen a gálán is köszönthetünk egy „visszatérőt”, név szerint a váltósúlyú Magyar bajnok Törteli Balázst (14-2; 5 KO). Balázs ugyan nem vonult vissza, de a tavaly decemberi veresége óta nem lépett ringbe. Azóta edzőt és klubot is váltott, jelenleg Kiliti Ferenccel készül a székesfehérvári Videoton Box Klubnál, így számára is szinte hazai pálya lesz Várpalota. Balázs ellenfele az egykori utánpótlás válogatott Horváth Richárd lesz. Balázs nagyon elszánt és ki van éhezve a győzelemre. Bizonyítani akar a rajongóknak, új edzőjének és természetesen saját magának is, azt nyilatkozta, hogy szeretné egy KO-val megörvendeztetni a közönséget.

Harmadik profi mérkőzésére készül a szintén székesfehérvári Hegyi Barnabás (2-0; 2 KO). Barna eddig nem töltött sok időt a ringbe profi mérkőzésein, mindkét mérkőzésén az első menetben győzött TKO-val. Nem bánnánk, ha ezúttal kicsit többet láthatnánk belőle, ahogy azt sem, ha ismét kiütéssel győz. Két magyar ellenfél után most egy bosnyák bunyós, Jasmin Dananovic (12-9; 3 KO) ellen lép ringbe. Hegyinek ez lesz az első hat menetre kiírt mérkőzése karrierje során. „Nem az ellenfélre készülünk, hanem arra, hogy a kiírt menetszámot a saját iramomban végig tudjam bokszolni. Nem érdekel az ellenfél személye. Úgy érzem, nem fogom most sem végigbokszolni a mérkőzést…”

Az este további mérkőzései:

  • Flavius Biea (13-1; 6 KO) – Chaquib Fadli (13-11; 7 KO) – váltósúlyú mérkőzés
  • Cezar Juratoni (8-0; 6 KO) – Yassine Habachi (5-10-3; 3 KO) – cirkálósúlyú mérkőzés
  • Eronim Aradoaie (5-0; 0 KO) – Karlo Tabaghua (18-11; 13 KO) – váltósúlyú mérkőzés

A gálát élőben közvetíti az M4 Sport, este 22:45-kor.

Komment