Anyagilag Joshua már megnyerte a visszavágót, sokkal több pénzt kap, mint Ruiz

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Az, hogy a profi ökölvívással rengeteg pénzt lehet keresni külföldön gondolom nem újdonság senkinek. Floyd Mayweather Jr. szereti ezt rendszeresen a rajongók orra alá dörgölni. Természetesen azért olyan csillagászati összegeket nem keres mindegyik bunyós még akkor sem, ha nagy szervezet világbajnoka, de azért nem panaszkodhatnak.

A neves pénzügyi magazin, a Forbes minden évben összeállítja a 100 legtöbbet kereső sportoló listáját és a legutolsó listájukon öt profi ökölvívó is szerepelt. Az egyik közülük pedig Anthony Joshua, aki a lista 13. helyét foglalta el 55 millió dollárral. Jövőre pedig még előrébb kerülhet, mert a Ruiz elleni meccsel nagyot fog kaszálni.  

A Ruiz – Joshua visszavágónál az az érdekes helyzet állt elő, hogy a kihívó Joshua jóval több pénzt fog keresni a meccsel, mint a világbajnoki címvédő Ruiz. Ez pedig annak köszönhető, hogy az első meccsük szerződésében volt egy visszavágási záradék, ami magában foglalta azt is, hogy Ruiz mekkora fix összeget fog kapni a visszavágóért, ha lesz visszavágó. Ezt pedig aláírta akkor a mexikói, így utólag már nem tud ezen változtatni. Miért ne írta volna alá, hisz óriási lehetőséget kapott, amivel élni akart, valószínűleg akkor még ő sem gondolkodott azon, hogy lesz visszavágó.

A Forbes nem biztosra mondja az összeget, amit AJ kap, de 60 millió dollárról beszélnek. Más külföldi portálok is nagyjából hasonló összegeket írnak, de van amelyik szerint 85 millió dollárt kap a meccsért. Bármelyik is igaz, mindkét összeg hihetetlenül nagy. Míg Ruiz címvédőként a hírek szerint 10 és 13 millió dollár körüli összeget kap. Tehát Joshua nagyjából hatszor annyit fog keresni, mint a mexikói, ha nyer, ha veszít.

Most még Joshua és promótere, Eddie Hearn szabta a feltételeket, aki nemcsak jó promóter, de jó üzletember is a jelek szerint. Állítólag azzal, hogy Szaúd-Arábiába vitte a meccset Joshua-nak igencsak megnőtt a gázsija, míg Ruiz csak minimálisan kap több pénzt a szerződés miatt. Viszont, ha a második meccset is megnyeri Ruiz, akkor már ő dönthet az anyagiakról és számára sem kizárt, hogy ekkora összegeket zsebeljen be egy-egy meccsért három nagy szervezet világbajnokaként.

Komment