Joshua még 2020-ban címet akar egyesíteni a Wilder – Fury meccs győztesével

Fotó: Anthony Joshua – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Joshua nagyon megtáltosodott mióta visszaszerezte IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnoki címeit Andy Ruiz Jr.-tól. Szüksége is van a lendületre, mert a WBO és az IBF is elrendelte a kötelező címvédést számára. Hogy melyik szervezetnél véd előbb címet az még kérdéses, de a Kubrat Pulev elleni IBF címvédésre van nagyobb esély. Aztán jöhet a WBO, ha vár addig a szervezet, ha nem vár, akkor pedig az üres övet megszerző bajnok ellen küzdhet, hogy visszaszerezze. Ezzel nagyjából be is telne Joshua 2020-as naptárja, mert nem szokott egy évben kettőnél több meccset vívni. Azonban azt nyilatkozta AJ, hogy ő még 2020-ban címet akar egyesíteni a Wilder – Fury meccs győztesével, vitathatatlan bajnok akar lenni.

„Olyan, mintha a Gyűrűk Ura lenne és ez lenne az utolsó gyűrű, gyerünk csináljuk, írjunk történelmet! 2020-ban meg kell történnie, egy divízióban, egy érában vagyunk. Ha ezek a srácok, – különösképp Wilder, hisz övé az utolsó öv – történelmet akarnak írni, akkor gyerünk! Mi már történelmet írtunk azzal, hogy kétszeres világbajnok lettem, és úgy érzem ezt is hozzáadhatnánk az örökségemhez 2020-ban!” – mondta Joshua.

Joshua azt is elmondta, hogy nem tervezi, hogy bármelyik övét eldobja, ha nem muszáj. Küzdeni akar értük a kijelölt bunyósokkal.

Deontay Wilder és Tyson Fury 2020. február 22-én csap össze újból, de sokat emlegetnek egy trilógiát, így nem kizárt, hogy jövőre kétszer is bunyózik egymással a „Bronz Bombázó” és a „Cigány Király”. Tehát nekik is meg van a jövő évi program. De természetesen az ökölvívókon múlik, na meg azért a promótereken is, hogy belefér-e egy harmadik meccs nekik. A bokszrajongók minden bizonnyal nagyon örülnének egy nehézsúlyú címegyesítésnek a vitathatatlan bajnoki címért jövőre. Nagyon régóta várunk már erre. Wilder és Joshua több mint egy évig próbáltak megegyezni egy meccsről, de szinte semmiben nem értettek egyet és nem lett semmi a címegyesítésből. Végre talán megegyeznének, mert mindketten vitathatatlan bajnokok akarnak lenni.

Ez persze most csak egy terv és még sok minden változhat, hisz az első Ruiz elleni meccsen sem gondolta senki, hogy Joshua elveszíti az öveit. Elméletileg belefér egy címegyesítő meccs jövő év végére, gyakorlatilag pedig nem lehet előre megmondani, hogy Joshua kötelező címvédései és a Wilder – Fury meccsek után kik is lesznek a világbajnokok.

Komment