Prince Naseem Hamed szerint Usyk komoly fejtörést okozna Joshua-nak és Wilder-nek is

Fotó: Naseem Hamed (j) – Europress Fotóügynökség

Az egykori pehelysúlyú világbajnok (IBF/WBO/WBC/IBO) Prince Naseem Hamed szerint a cirkálósúly újdonsült vitathatatlan bajnokának, Oleksandr Usyk-nak (15-0; 11 KO) van helye a nehézsúlyban. Sőt a brit legenda szerint még komoly gondot is okozhatna a két nehézsúlyú világbajnoknak, Anthony Joshua-nak (21-0; 20 KO) és Deontay Wilder-nek (40-0; 39 KO) is.

Usyk szombati győzelme és címegyesítése után nyilatkozta Hamed, hogy szerinte Usyk a legnagyobb nehézsúlyú bajnokokat is képes legyőzni azzal a teljesítményével, amit Gassiev ellen mutatott. Usyk nagyon szép bunyóval, egyhangú pontozással győzte le az orosz Murat Gassiev-et a WBSS moszkvai döntőjében és ezzel a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka lett.

„Szeretném látni AJ ellen Usyk-ot, végig tudná csinálni a 12 menetet. Komoly gondot okozna Anthony-nak. Amit megcsinált Gassiev ellen, azt meg tudná ugyanúgy AJ és Wilder ellen is.”

 Az ukrán ökölvívó már korábban is említette, hogy tovább lépne nehézsúlyba és most, hogy cirkálósúlyban minden címet begyűjtött erre meg is van az esély. A múlt hétvégi győzelme után Usyk ki is hívta az egykori cirkálósúlyú világbajnok, jelenleg nehézsúlyban lévő Tony Bellew-t (30-2-1; 20 KO) is. Azt még nem lehet tudni, hogy az Usyk – Bellew meccs cirkáló- vagy nehézsúlyban lenne, de mindenképp jó meccs lehet Usyk számára, mert Bellew nehézsúlyban is a kisebb termetű bunyósok közé tartozik, a súlycsoport váltáshoz jó tapasztalat lehet az ukrán számára.

Kérdés, hogy a nagyobb termetű nehézsúlyú bunyósokkal mit tudna kezdeni Usyk, rendelkezik-e megfelelő ütőerővel? A magassága nem gond, a súlyt is minden bizonnyal tudná hozni, a technikája pedig tökéletes. Vajon követi-e Evander Holyfield példáját, és a cirkálósúly után nehézsúlyban is tudna vitathatatlan bajnok lenni?

Komment