Pacquiao szerint még a héten eldől, hogy lesz-e Mayweather – Pacquiao 2

Fotó: Floyd Mayweather Jr. – Manny Pacquiao – PuzzlePix Fotóügynökség

A hétvégén felröppent a hír, hogy akár még az idén összejöhet a már visszavonult Floyd Mayweather Jr. és a nemrégiben ismét világbajnoki címet szerző Manny Pacquiao közötti visszavágó. Első meccsük 2015. májusában volt, akkor Mayweather nyert egyhangú pontozással. Pac Man azóta is vágyik egy visszavágóra és most talán végre sor is kerül rá. A visszavágó ötletét most Mayweather tette közhírré közösségi oldalán egy videó kíséretében, amin „véletlenül” épp össze futott Pacquiao-val Japánban.

Most pedig a filippínó bunyós is megszólalt a visszavágó kapcsán. Pacquiao szerint még a héten eldől a visszavágó sorsa, illetve az is, hogyha nem Mayweather lesz a következő ellenfele, akkor ki. Pac Man szerint jó esély van a megegyezésre és Japán kiváló helyszín lenne az eseményre. Az első meccsükre az egész világ kíváncsi volt, nézettségi rekordot döntött. Valószínűleg most is erre számítanak és nem alaptalanul. Főleg, hogy az is felmerült, hogy Pacquiao WBA váltósúlyú világbajnoki övét is kockára tenné. Egy biztos, hogy nem kis összeget tehetnének zsebre mindketten a visszavágóért. A nyugdíjas Mayweather és a nyugdíj előtt álló Pacquiao újabb harca nem lenne rossz lezárása Pac Man karrierjének, legalábbis anyagilag biztos nem.

Pacquiao azt is elmondta, hogy amennyiben nem tudnak megegyezni, akkor Amir Khan, Terence Crawford vagy Adrien Broner is szóba jöhet következő ellenfélként.

Az esetleges visszavágó kapcsán Bob Arum, a Top Rank vezére is megszólalt. Az első meccsük alkalmával még ő volt Pacquiao promótere, de az elmúlt években megromlott a viszonyuk és már nincs közöttük üzleti kapcsolat, Pacquiao saját promóciós céget indított. Arum elmondta, hogy sok sikert kíván nekik, de ő nem akar asszisztálni két öregember meccséhez. Azt is elmondta, hogy egyáltalán nem lepte meg, hogy Mayweather ezzel ált elő. „Mayweather, mindig ott van, ahol pénzszagot érez. Ha pénzt kereshet a meccsel, alá fogja írni.”

Mindenesetre mi kíváncsian várjuk a híreket, de elhinni csak akkor fogjuk, ha hivatalosan be is jelentik helyszínnel és dátummal. Az idősebb Mayweather nemrég még arról beszélt, hogy jöhet a McGregor elleni visszavágó, szóval ki tudja. Valószínűleg az alapján dönt majd Money, hogy melyik meccsel kereshet majd többet.

Komment