Errol Spence Jr. szerint Canelo nem mer kiállni Jermall Charlo-val

Fotó: Jermall Charlo – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez szeptember 15-én pontozással legyőzte Gennady Golovkin-t és elvette tőle WBC és WBA (Super) középsúlyú világbajnoki öveit. A szoros pontozás miatt továbbra is vitatéma maradt, hogy vajon megérdemelten győzött-e Canelo vagy sem. A mi cikkünk szempontjából ez most igazából lényegtelen, hivatalosan Canelo az új középsúlyú világbajnok két nagy szervezetnél is és a továbbiakban ez határozza meg karrierjét.

Szóba került egy harmadik mérkőzés Golovkin ellen, de erre idén már biztosan nem kerül sor, viszont Canelo még az év végén szeretne ismét ringbe lépni. Canelo és csapata még nem jelentette be, hogy ki lesz a következő, valószínűleg decemberi ellenfele a mexikóinak, de a találgatások már megkezdődtek. Mivel Canelo a WBA és a WBC világbajnoka ezért a két szervezet kötelező kihívói pozícióban lévő bunyósai jöhetnek elsőként sorba. A WBA-nál jelenleg az a David Lemieux a kötelező kihívó, aki korábban az IBF középsúlyú világbajnoka is volt és Golovkin fosztotta meg ettől a címtől. Lemieux szombaton szerezte meg a kihívói pozíciót, amikor az első menetben kiütötte Gary O’Sullivan-t. Lemieux hajlik is a Canelo elleni meccsre és valószínűleg jó esélye is van rá.

A WBC-nél pedig Jermall Charlo (27-0; 21 KO) a középsúlyú interim bajnok, így övé lehet a lehetőség, hogy megküzdjön Canelo-val. A hibátlan mérleggel rendelkező, korábban nagyváltósúlyú (IBF) világbajnok Charlo már Golovkin-nal is szívesen megküzdött volna, de a Canelo-Golovkin visszavágó körüli huzavona miatt nem jutott a címmeccs közelébe. Talán most itt a lehetőség, de az IBF váltósúlyú világbajnoka, Errol Spence Jr. szerint erre nem fog sor kerülni, Canelo nagy ívben el fogja kerülni Charlo-t, mert ő elvenné a frissen szerzett öveit. „Charlo túl nagy, túl erős és túl gyors Canelo-hoz.”

Spence szerint Canelo-nak a WBC-nél meg van az a kiváltsága, hogy válogasson az ellenfelei között és kicsi az esély rá, hogy a WBC kötelezze erre a meccsre. A WBC-t már korábban is kritizálták a félnehézsúlyú világbajnok Adonis Stevenson miatt, aki évekig kerülte a kötelező kihívó Eleider Alvarez-t, Spence úgy véli, hogy Charlo ugyanígy fog járni. Se De La Hoya, se a WBC nem fogja Charlo közelébe engedni Canelo-t, mert biztos lenne a vereség. Inkább egy gyengébb ellenfelet keresnek neki decemberre, mint például a WBA „rendes” középsúlyú világbajnoka Ryota Murata, David Lemieux vagy Daniel Jacobs. Spence szerint De La Hoya túlságosan félti az „aranytojást tojó tyúkját” ahhoz, hogy igazán kemény ellenfél elé állítsa.

Igazából a top középsúlyú bunyósok közül azért nem olyan széles a skála, aki szóba jöhet decemberre. A WBO középsúlyú világbajnok Billy Joe Saunders, a megüresedett IBF övért küzdő Daniel Jacobs és Sergiy Derevyanchenko, a WBA „rendes” világbajnok Ryota Murata is bunyózni fog októberben, egy újabb decemberi meccs túl korai lenne. David Lemieux, Martin Murray és Jermall Charlo viszont még szabad.

Komment