2019. május 5.: Canelo – GGG 3 ???

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

Szeptember 15-én, szombaton végre sor került a Canelo (50-1-2; 34 KO) – Golovkin (38-1-1; 34 KO) visszavágóra, ahol szoros pontozással, de többségi döntéssel Saul „Canelo” Alvarez nyerte a meccset. A két klasszis bunyós nagyot küzdött szombaton, de az eredményt továbbra is sokan vitatják. A statisztikák szerint Canelo volt, aki többet ütött és talált is, valamint két pontozó is őt látta jobbnak (115-113, 115-113), illetve egy pontozó ismét döntetlennek látta a mérkőzést. Ezen sokáig lehetne vitatkozni, hogy ki volt a jobb, mindenkinek a saját kedvence felé húz a szíve és természetesen a GGG rajongók nem fogadják el a bírák döntését, de egy ilyen szoros eredménynél ez érthető is. Bár mindkét bunyós kiütést ígért, és ez a végkimenetel lett volna, ami tényleg egyértelmű döntést hoz, ismét a bírák döntöttek.

Így rögtön adódik a kérdés, hogy lesz-e még egy meccs? Egyelőre úgy tűnik a nyilatkozatokból, hogy erre hajlik mindkét bunyós, ők szeretnék, hogy legyen harmadik meccs. Canelo így nyilatkozott a harmadik meccs kapcsán:

„Ha az emberek egy harmadik harcot akarnak, újra meg fogjuk csinálni. De most szeretném kiélvezni a pillanatot a családommal és az embereimmel. De ha azt akarják, akkor lesz még egy meccs. Ő (Golovkin) nagyszerű harcos, de én is nagyszerű harcos vagyok és ezt meg is mutattam ma este.”

Golovkin a meccset követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a bírák Canelo-t látták jobbnak, de úgy érzi, hogy ő is mindent megtett a győzelemért és szeretné bebizonyítani, hogy ő a jobb és mindenképp szeretne egy harmadik meccset.

Golovkin edzője Abel Sanchez is nyilatkozott és meglepő módon nagyon higgadtan, mindenféle vádaskodás nélkül tette ezt. Elismerte, hogy Canelo jól küzdött és ez egy nagyszerű küzdelem volt, olyan, amilyet az első meccsen szeretett volna látni. Ő is szeretne egy harmadik küzdelmet és szerinte erre jövő májusban kerülhetne sor. Ismét a május 5-i Cinco De Mayo ünnepnap, vagyis az a hétvége lehet a megfelelő időpont Sanchez szerint. (Május 5. lett volna az első visszavágó eredeti időpontja.) Sanchez szerint a két bunyós küzdelme az egyik legnagyobb csata a boksztörténelemben, az egymás elleni küzdelmük sokkal többet ér és sokkal érdekesebb, mintha bárki más ellen küzdenének külön-külön. Golovkin promótere, Tom Loeffler már idén decemberben megrendezné a második visszavágót, de Sanchez mindenképp várna jövő májusig. Az edző szerint most egy kis pihenésre van szüksége Golovkinnak és majd év elején visszatérhetne ismét az edzőterembe, a májusi időpont pedig tökéletes lenne.

Úgy tűnik tehát, hogy mindkét fél hajlik egy harmadik, talán mindent eldöntő meccsre. Valószínűleg nemcsak ők, de a rajongók is szeretnék ezt a meccset. Canelo azonban addig sem ülne a babérjain és lehet, hogy még az idén ismét szorítóba lép a kanadai David Lemieux (40-4; 34 KO) ellen, aki szintén szorítóba lépett a szombati gálán. Lemieux egy menet alatt „kivégezte” az ír Gary O’Sullivan-t és ezzel megszerezte a WBA-nál az eliminátori címet, tehát ő lett Canelo kötelező kihívója ennél a szervezetnél.

Komment