Fury szerint Joshua nem igazi bajnok, azok az övek az övéi

Fotó: Tyson Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury hasonló gondolatmenettel állt elő, mint a lineáris bajnoki státuszával kapcsolatban. Szerinte még mindig ő az igazi bajnok az IBO/IBF/WBO/WBA-nál, mert azokat az öveket úgy szerezte meg, hogy legyőzte az aktuális bajnokot, Wladimir Klitschko-t. Ő elment Németországba és idegen pályán győzte le az évek óta regnáló bajnokot. Ő viszont nem meccsen veszítette el azokat az öveket, amiket most Joshua birtokol, hanem drog- és alkohol problémái, vagy ahogy ő emlegeti, a mentális problémái miatt lettek szabadok. Tehát hiába harcban szerezte Joshua az öveit Fury szerint az semmit nem jelent.

„Nem lehetsz bajnok, amíg nem győzöd le a bajnokot! Azok az én öveim!”

Joshua az IBF övet Charles Martin-tól vette el, a második menetben KO-val verte 2016-ban. Majd az üresen álló IBO és WBA övet Wladimir Klitschko ellen szerezte meg, akit TKO-val vert meg 2017-ben. A WBO övet pedig Joseph Parker-től vette el, akit egyhangú pontozással vert 2018-ban. Tehát egyik övet sem csak úgy kapta Joshua, de a “Cigány Király” gondolatmenete egyedülálló és nemcsak ebben, minden témában igaz ez rá.

Ez a téma azért merült fel ismét, mert egyre többet beszélnek egy Joshua – Fury címegyesítő meccsről amire akár még az év végén sor kerülhet. Fury Wilder legyőzésével a WBC világbajnoka lett februárban és a szervezet elnöke szerint a harmadik Wilder elleni meccs és a 2021. februári kötelező címvédés (jelenleg Whyte ellen) között, nagyjából idén november-december körül sor kerülhet erre a meccsre. Már, ha mindkét fél akarja, a promóterek állítólag már tárgyalnak róla.

Fury mostanában megint egyre többet beszél arról, hogy hamarosan szögre akasztja a kesztyűit, de azért előtte még szeretne címet egyesíteni, vagyis visszaszerezni a régi öveit is. Így pedig a nehézsúly vitathatatlan bajnoka lehetne. Bár azt mondja, hogy ő már azzal vitathatatlan bajnok lett, hogy 2015-ben legyőzte Klitschko-t.

Komment