De La Hoya szívesen látna egy Canelo – Spence meccset

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Oscar De La Hoya – Europress Fotóügynökség

Golden Boy azt nyilatkozta a minap, hogy örülne, ha sikerülne egy Saul „Canelo” Alvarez (49-1-2; 34 KO) – Errol Spence Jr. (24-0; 21 KO) meccset összehozni a közel jövőben. Egy apró szépséghibája akad a tervnek, hogy Canelo-t és Spence-t jelenleg két súlycsoport választja el, Canelo középsúlyban van, Spence pedig az IBF váltósúlyú világbajnoka. De La Hoya szerint ez nem akkora gond, de természetesen úgy képzelte, hogy majd Spence lép feljebb középsúlyba.

Jelen pillanatban mindkét bunyós mással van elfoglalva, Canelo szeptember 15-én lép ismét ringbe a Gennady Golovkin elleni visszavágón, Spence pedig, ha minden össze jön, akkor Mikey Garcia-val küzdhet még idén decemberben. De La Hoya szerint, ha Spence egy igazi csúcsmeccset akar, amivel szupersztárrá válhat, akkor Canelo ellen kell kiállnia, ez pedig azzal jár, hogy feljebb lép két súlycsoporttal. Illetve a promóter szemszögéből az sem utolsó szempont, hogy egy Golovkin szintű ellenfél után ki lehet az, aki olyan nézettséget produkálna egy Canelo elleni meccsen. De La Hoya állítólag már egyezkedik, hogy Canelo legközelebb a Gary „Spike” O’Sullivan – David Lemieux meccs győztesével küzdjön meg, de ez korántsem hozhat olyan nézettséget és bevételt, mint a Golovkin vagy esetleg egy Spence elleni meccs.

De La Hoya ötlete egyébként nem olyan légből kapott, korábban Spence nyilatkozta, hogy szívesen megküzdene a mexikóival, bár ő nagyváltósúlyban képzelte el a meccset. Ugyanakkor a váltósúlyú címek egyesítése is Spence tervei közé tartoznak, így valószínűleg döntenie kéne, hogy mi legyen előbb? Ha fellép középsúlyba egy Canelo elleni meccs miatt, nem valószínű, hogy utána visszatérne váltósúlyba. Egy tavalyi nyilatkozatában ő úgy fogalmazott, hogy előbb a váltósúlyú öveket gyűjtené be és talán 1-2 év múlva jöhet a Canelo elleni meccs. Végső soron összejöhet a Spence – Canelo meccs, de valószínűleg nem a közel jövőben, bár ki tudja, Mikey Garcia is hajlandó két súlycsoportot fellépni Spence miatt. Canelo és Spence is még csak 28 évesek, belefér, hogy még várjanak egy kicsit egymásra, csak kérdés, hogy később mekkora érdeklődés lehet irántuk?

Komment