Mike Tyson szerint Anthony Joshua a legjobb nehézsúlyú jelenleg

Fotó: Mike Tyson – Europress Fotóügynökség

Ahány embert kérdeznénk, annyi válasz születne, hogy jelenleg ki a legjobb nehézsúlyú bunyós. A legtöbb voksot valószínűleg a két jelenlegi világbajnok Anthony Joshua (IBO, IBF, WBA Super, WBO) és Deontay Wilder (WBC) kapná, de azért a korábbi világbajnok Tyson Fury is biztos bezsebelne néhány szavazatot. A korábbi nehézsúlyú bajnok, Mike Tyson szerint jelenleg kétségkívül a britek bajnoka Anthony Joshua a #1 nehézsúlyban.

„Most Anthony Joshua tűnik a legjobbnak közülük (Wilder, Fury). Ő erősebb, nagyobb srác, összeszedettebb, és a boksztudását illetően is ő a jobb. Úgy gondolom, hogy ő a legjobb közülük.”

Azt, hogy hármójuk közül ki a legjobb egyértelműen a ringben lehetne eldönteni. Wilder-nek egy világbajnoki címe van, Joshua-nak négy és korábban Fury-nak is négy volt. Fury szereti is hangoztatni, hogy Joshua addig nem lehet igazi bajnok, amíg őt le nem győzi, hisz nem egymás elleni csatában szerezte meg Fury korábbi öveit. Idővel talán erre a csatára is sor kerül, most azonban nagyobb esély van egy Wilder – Fury meccsre, ha minden igaz még novemberben. A trió itt már lecsökkenhet duóra, hisz egyikük győzni fog (hacsak nem lesz döntetlen) és vélhetően ki jelenthetjük, hogy ő a jobb közülük.

A három bunyós egymás elleni meccsei közül talán a legjobban várt az a Joshua – Wilder meccs lenne, de hosszas egyezkedés után sem sikerült megállapodniuk egy közös meccsben. Röpködtek a milliók, ment a sárdobálás, hogy ki miatt nem jön össze a meccs, de előrelépés nem történt az ügyben. Ami biztos, az a Joshua – Povetkin meccs szeptemberben, és ami majdnem biztos az a Wilder – Fury meccs novemberben. Bár a Sky Sports épp tegnap számolt be róla, hogy Tyson Fury-nak jelenleg nincs amerikai bokszengedélye, így azért elég nehéz lesz az USA-ban bunyózni Wilder ellen, de ez vélhetőleg csak némi papírmunka kérdése, valószínűleg nem okoz majd gondot.

Mike Tyson mellett egy másik nehézsúlyú legenda Lennox Lewis is már többször megszólalt a nehézsúlyú bunyósok kapcsán. Leginkább a Joshua – Wilder meccs miatt nyilatkozott jó párszor. Szerinte Joshua-nak vállalnia kellene a meccset, engednie kell a rajongók nyomásának, ha rajongók akarják ezt a meccset, akkor meg kell valahogy állapodniuk.

Komment