Ortiz pontozással győzött, a Castano – Lara csata döntetlen lett

Fotó: Luis Ortiz – PuzzlePix Fotóügynökség

Tegnap este a New York-i Barclays Center-ben tartott ökölvívó gála egyetlen címmeccse a WBA (rendes) váltósúlyú világbajnoki címéért zajlott. Brian Carlos Castano a korábbi IBO és WBA Super világbajnok Erislandy Lara ellen igyekezett megvédeni világbajnoki címét. Valamint a kubai Luis Ortiz is szorítóba lépett Christian Hammer ellen.  

A gála főmérkőzése a Brian Carlos Castano (15-0-1; 11 KO) – Erislandy Lara (25-3-3; 14 KO) meccs volt, amely végül döntetlennel zárult. A veretlen argentin Castano már 2016 óta a WBA interim bajnoka, majd idén márciusban övé lett a WBA rendes világbajnoki címe is. Lara ellen volt az első címvédése. Az ellen a Lara ellen, aki tavaly áprilisban veszítette el Jarrett Hurd ellen a nagyváltósúlyú IBO és WBA Super övét egy nagyon szoros meccsen. Lara azóta várja a visszavágót, de eddig nem kapott lehetőséget Hurd-től. Ezért most a WBA rendes övét igyekezett megszerezni, de nem sikerült neki. Mindkét bunyós elégedetlen volt a végeredménnyel, természetesen biztosak voltak a győzelmükben. Castano a döntetlen eredménnyel (114-114, 115-113, 113-115) megtarthatta WBA rendes övét, Lara pedig tovább próbálkozhat, hogy ismét világbajnok legyen.

A kubai nehézsúlyú bunyós Luis Ortiz (31-1; 26 KO) Európából kapott ellenfelet a WBO nehézsúlyú Európa-bajnok Christian Hammer (24-6; 14 KO) személyében. Ortiz ezúttal ugyan nem tudta kiütni ellenfelét, de egyhangú pontozással legyőzte Hammer-t. Hammer jól bírta Ortiz ütéseit és adott is neki, de ahhoz kevés volt, hogy legyőzze. Az egyik bíró mind a tíz menetet Ortiz-nak adta, a másik kettő pedig kilencet a tízből.

Komment