Povetkin még várna az Usyk elleni meccsel, Takam ellen debütál az ukrán nehézsúlyban?

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Azt már szinte biztosra lehet venni, hogy május 18-án debütál a királykategóriában a cirkálósúly vitathatatlan bajnoka Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO). Az ellenfél kiléte egyelőre még kétséges, az elmúlt napokban az orosz Alexander Povetkin (34-2; 24 KO) volt a leginkább esélyes, de úgy tűnik az orosz még várna ezzel a meccsel.

Usyk társpromótere, Eddie Hearn elmondta, hogy még nincs végleges megállapodás, Povetkin még továbbra is a lehetséges ellenfelek között van, de az orosz azt reagálta a felkérésre, hogy előbb szeretne még egy „felhozó meccset” és csak utána nézne szembe Usyk-kal. Amennyiben ez így lesz, akkor az amerikai Michael Hunter (16-1; 11 KO) ellen léphet legközelebb szorítóba Povetkin, ugyanazon a májusi gálán, ahol Usyk is bunyózni fog. Érdekesség, hogy Michael Hunter korábban cirkálósúlyban bunyózott Usyk-kal és egyhangú pontozással kikapott még 2017-ben. Ez Hunter eddigi egyetlen veresége és ez volt az utolsó cirkálósúlyú meccse. Azóta négy meccse volt nehézsúlyban és a legutóbbi hármat kiütéssel nyerte meg. Jelenleg a WBA Nemzetközi bajnoka és az IBO Interkontinentális bajnoka nehézsúlyban.

Usyk ellenfele pedig lehet, hogy a 38 éves Carlos Takam (36-5-1; 28 KO) lesz. Takam egy szívós, rutinos bunyós, korábban már Anthony Joshua-val is küzdött világbajnoki címmeccsen, de TKO-val kikapott a 10. menetben. Povetkin ellen is bunyózott már, még 2014-ben, tőle is kiütéses vereséget szenvedett. Takam jó szintfelmérő lehet Usyk-nak, ugyan már a karrierje vége felé jár, de rutinos, erős bunyós, aki okozhat meglepetést. Ugyanakkor nem tartozik a „nagyméretű” nehézsúlyúak közé, súlyban talán igen (110 kg körül mozog a súlya), de magasság tekintetében semmiképp, hisz alacsonyabb, mint Usyk. Hearn még Takam-ot sem mondta biztosra, elmondása szerint még több név is van a tarsolyában, de másokat egyelőre nem nevezett meg.

Komment