A korábbi UFC bajnok Vitor Belfort kihívta egy bokszmeccsre Roy Jones Jr-t

Fotó: Roy Jones Jr. – PuzzlePix Fotóügynökség

A brazil vegyes harcművész Vitor Belfort korábban már bejelentette visszavonulását, de a napokban úgy döntött, hogy mégis visszatér és szerződést írt alá a ONE bajnoksággal. Ez a bokszrajongók számára nem túl érdekes. Viszont a fekete öves judos és jiu-jitsu-s egyúttal kihívta egy bokszmeccsre a bokszlegenda Roy Jones Jr-t.

A korábban négy súlycsoportban is világbajnoki címet szerző Jones tavaly februárban lépett utoljára szorítóba hivatalos bokszmeccsen, de karrierje utolsó pár évében már felejthető meccsei voltak. Viszont a kilencvenes évek közepétől a kétezres évek közepéig uralta a ringet. Többször megválasztották az év ökölvívójának és ő lett az évtized ökölvívója a 90-es években. Sokan egyetlen hibát rónak fel neki, hogy nem tudta elég korán abbahagyni a bunyót. Kérdés, hogy most ellen tud-e állni a kihívásnak.

Korábban már kapott egy hasonló felkérést Roy Jones Jr., a szintén UFC bajnok Anderson Silva-tól, akkor a UFC elnök Dana White nem akarta, hogy erre a meccsre sor kerüljön és végülis nem lett belőle semmi. Azóta viszont volt egy Mayweather – McGregor bokszmeccs, ami óriási bevételt hozott és kicsit megváltoztatta a szemléletmódot. Bár inkább negatív irányba, azóta nem túl lelkesek a rajongók, ha szóba kerül egy bokszoló és egy MMA-s egymás elleni bokszmeccse. Erre még rátett egy lapáttal Mayweather legutóbbi japán haknija. Valószínűleg egy Roy Jones Jr. – Vitor Belfort meccs nem is hozna akkora pénzt, mint a Mayweather – McGregor hozott. Bár Belfort és Jones is igazi klasszis a maga műfajában, de már jócskán benne vannak a korban. Belfort idén lesz 42 éves, Jones pedig nemrég töltötte az 50-et.

Komment