Mike Tyson nem ért egyet Joshua-val, ami Muhammad Ali-t illeti

Fotó: Mike Tyson és Muhammad Ali 1996-ban – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég írtunk róla, hogy a WBSS szervezői rendeztek egy eWBSS tornát nehézsúlyú legendákkal, ahol végül tényleg két igazi legenda került a döntőbe. Muhammad Ali és Mike Tyson „csaptak össze” és Tyson nyert egyhangú pontozással. Nem sokkal ezután a jelenlegi IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-t meg is kérdezték, hogy ha valóban lett volna ilyen meccs, akkor ki nyerte volna a párosítást. Joshua véleménye pedig egyezik a fantázia harc végeredményével. Ő is úgy gondolja, hogy Tyson meg tudta volna verni Ali-t, ha a két bunyós fénykorukban néz farkasszemet a ringben. Joshua arról nem beszélt, hogy pontozással vagy kiütéssel, de Tyson nyert volna.

Most pedig Tyson is megszólalt és nem ért egyet Joshua-val. Szerinte nem tudta volna megverni Ali-t.

„Tudom, hogy ez egy fantázia játék. Lehet, hogy ebben a játékban nyernék, de egy igazi harcban nem tudnék nyerni. Ali a legnagyobb, aki valaha volt.” – mondta Tyson.

Tyson egyébként rendkívüli módon tiszteli Ali-t, a hősének tartotta. Többször találkoztak is mielőtt Ali elhunyt. Egy régi történet szerint Tyson még gyerekként látta Ali vereségét Larry Holmes-tól és megfogadta, hogy bosszút áll majd érte. A történet szerint Tyson Cus D’Amato-val együtt nézte Ali meccsét a TV-ben és mindketten megdöbbentek, hogy Holmes mennyire megverte Ali-t, akin akkoriban már elkezdtek látszani a Parkinson-kór jelei. A meccs másnapján D’Amato felhívta Ali-t és kérte, hogy beszéljen Tyson-nal, aki egy nap még világbajnok lesz szerinte. Tyson megígérte a telefonban Ali-nak, hogy egy nap bosszút áll érte. Ali állítólag a meccs előtt emlékeztette is Tyson-t, hogy mit ígért neki annak idején. Tyson pedig betartotta, 1988. január 22-én a negyedik menetben TKO-val verte Holmes-t.

Komment