Frank Warren szerint hamarosan jöhet a Sergey Kovalev – Anthony Yarde csata

Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Anthony Yarde promótere, Frank Warren szerint a WBO hamarosan elrendeli majd a Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) – Anthony Yarde (17-0; 16 KO) félnehézsúlyú mérkőzést, ahol a WBO világbajnoki címe lesz a tét. Kovalev tavaly augusztusban veszítette el WBO világbajnoki övét Eleider Alvarez-zel szemben, majd idén februárban visszaszerezte, így jelenleg ő a szervezet félnehézsúlyú világbajnoka.

Anthony Yarde pedig 2017 óta a szervezet Interkontinentális bajnoka ugyanebben a súlycsoportban, ráadásul a szervezet ranglistáján az első helyen áll. Így várható, hogy a közeljövőben sor kerül az összecsapásra és Warren is ezt mondja. A promóter szeretné, ha az Egyesült Királyságban lenne majd a meccs.

A veretlen és nagyon jó KO aránnyal rendelkező (94 %) Yarde sem az erőnek sem a gyorsaságnak nincs híján. Emellett nagyon elszánt is, már az Alvarez – Kovalev visszavágó előtt is azt nyilatkozta, hogy minél előbb szeretne megküzdeni a győztessel. Úgy érzi már készen áll, hogy a világbajnoki címért bunyózzon. Kovalev-ról korábban azt mondta, ahogy öregszik egyre lassabb is, de még mindig nagy ütő , vigyázni kell vele. Yarde-nak még egyelőre várnia kell a világbajnoki címmeccsre, legközelebb még az Interkontinentális övét fogja megvédeni Travis Reeves (17-3-2; 7 KO) ellen, március 8-án Kensington-ban.

Kovalev következő ellenfele egyelőre nem ismert, de ha a szervezet valóban elrendeli ezt a meccset a közeljövőben, akkor Yarde lehet az.

Komment