Canelo-ék aggódnak Jacobs súlya miatt, ezért bebiztosították magukat

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – Daniel Jacobs – PuzzlePix Fotóügynökség

Nyilvánosságra került, hogy Saul „Canelo” Alvarez (51-1-2; 35 KO) és a Golden Boy Promotions aggódik Daniel Jacobs (35-2; 29 KO) méretkülönbsége miatt és bár a magasságkülönbséggel (9 cm) nem tudnak mit kezdeni azért a súlykülönbséget igyekeznek korlátozni. A WBA/WBC/IBF címegyesítő meccsre középsúlyban kerül sor, aminek 160 font (72,6 kg) a felső súlyhatára, a mérlegelés napján ezt a súlyt kell hozni. A meccs napján azonban már jóval nagyobb súllyal lépnek szorítóba. Jacobs az a fajta bunyós, aki akár 20-30 font (9-13 kg) plusz súlyt tud magára pakolni a meccs napjára és ezt Canelo-ék is tudják. Ezért a szerződésbe beírattak egy 10 fontos rehidratációs záradékot, mely szerint a meccs napján maximum 170 fontos (77,1 kg) lehet mindkét bunyós.

Jacobs szerint erre egyik szervezet (WBC/WBA/IBF) sem kötelezi őket, ez kimondottan a mexikói kérésére került be a szerződésbe és ez is bizonyítja, hogy Canelo fél tőle. Canelo pedig állítja, hogy ezt nem ő kérte, hanem az IBF szabályzatában van benne. Jacobs erre azt mondta, hogy címegyesítésnél nincs ilyen szabály, ez csak akkor érvényes, ha csak az IBF öv a tét. Canelo szerint őt ez az egész nem érdekli, ez legyen Jacobs gondja, megteheti, hogy nem mérlegel a harc napján, de akkor elveszítheti az IBF övét akkor is, ha nyer. Canelo szerint máris kifogásokat keres Jacobs a vereségére.

Jacobs-ot nemcsak ez, de a bírák is aggasztják. Szerinte a bírák miatt nem nyerte meg Golovkin egyik Canelo elleni meccset sem és reméli, hogy ő nem fog így járni. A május 4-i meccs szintén a Las Vegas-i T-Mobile Arénában lesz, ahol a két Canelo – GGG meccs is volt. Ez inkább kedvez Canelo-nak, mint a New York-i Jacobs-nak. Ezért igyekszik majd Jacobs a bírák nélkül eldönteni a meccset és kiütni Canelo-t.

Komment