Nehezen jön össze Usyk-nak a bemutatkozás nehézsúlyban

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Cirkálósúlyban mindent elért az ukrán Oleksandr Usyk (16-0; 12 KO), amit csak lehetett. Tavaly júliusban a WBSS cirkálósúlyú tornájának megnyerésével ő lett a súlycsoport vitathatatlan bajnoka. Ezután tavaly novemberben még egyszer szorítóba lépett ebben a súlyban Tony Bellew ellen, majd bejelentette, hogy nehézsúlyban folytatja karrierjét. Amire azóta is csak várunk, mert a debütálása nem akar sehogy se összejönni.

Eredetileg májusban mutatkozott volna be a királykategóriában Carlos Takam ellen, de Usyk bicepsze megsérült így el kellett halasztani a meccset, majd Takam promótert váltott és ezért hiúsult meg a meccs. Takam helyett egy holland bunyóst, a korábban leginkább kick-boxban és K-1-ben jeleskedő, de profi ökölvívóként is jó mérleggel rendelkező Tyrone Spong-ot (14-0; 13 KO) húzta elő a kalapból Eddie Hearn. Most szombaton lett volna a meccs Chicago-ban, de a holland bunyós megbukott egy doppingteszten így ez megint nem akar összejönni Usyk-nak.

Hearn jelentette be, hogy Tyrone Spong megbukott a VADA egyik tesztjén, de a promóter szerint nem marad el a szombati meccs. Hearn azt mondta, hogy vannak tartalék ellenfelek, szorítóba fog lépni Usyk.

Spong menedzsmentje is megszólalt az ügyben és értetlenül állnak a fejlemények előtt. Szerintük a VADA nekik először azt mondta, hogy negatív lett minden teszt. Majd mire megkapták az emailt a pozitív eredményről addigra Hearn már be is jelentette, hogy Spong megbukott egy teszten. Spong ragaszkodik az ártatlanságához és szerinte ez egy manipulációs kísérlet arra, hogy ne küzdjön Usyk-kal.

„Önként vállaltam a VADA tesztelését, mert nincs mit rejtegetnem. Nem nyugszom amíg nem tisztázom magam. Minden jogi lehetőséget meg fogok ragadni.”– nyilatkozta Spong.

Komment