Mindenképp lesz idén Joshua – Usyk meccs, csak az a kérdés, hogy mikor

Fotó: Oleksandr Usyk – PuzzlePix Fotóügynökség

Oleksandr Usyk (17-0; 13 KO) társpromótere, Alexander Krassyuk szerint biztos, hogy még az idén összecsap promótáltja az IBO/IBF/WBO/WBA Super nehézsúlyú világbajnok Anthony Joshua-val (23-1; 21 KO). Csak kérdés, hogy mikor? Minden Joshua és a szerveztek döntésétől függ, rajtuk nem múlik. Ha az IBF-nél véd előbb címet AJ, akkor valószínűleg le kell mondania a WBO övéről és Usyk a korábbi világbajnok Joseph Parker-ral küzd majd az üres övért, de utána Joshua megpróbálthatja visszaszerezni az övét. Vagy, ha a WBO-nál véd előbb címet akkor már a következő meccsükön egymás ellen küzdhetnek. Tehát vagy Joshua vagy Usyk lesz a WBO aktuális bajnoka, de összecsapnak.

Krassyuk szerint nekik mindkét verzió megfelel, ha egyből Joshua jön az is, jó, de ha kicsit várni kell az sem baj, de még az idén összecsapnak ez biztos. Ha várnia kell akkor Krassyuk szerint biztos, hogy Parker ellen lesz a címmeccs. Lehet szó egy Chisora elleni meccsről is, de a címért nem az angollal fog küzdeni, mert Parker a magasabban rangsorolt.

Joseph Parker (26-2; 20 KO) nagyon szívesen megküzdene Usyk-kal az üres világbajnoki címért és, ha nyer akkor sor kerülhet egy visszavágóra Joshua ellen. Parker február 29-én lép legközelebb szorítóba, de azt még nem tudni ki ellen. Hearn pedig azt szeretné, ha Usyk márciusban Chisora-val küzdene. Így tehát mindenki Joshua-ra vár, vagyis leginkább a szervezetek döntésére. Január 31-ig kapott időt a két promóció, hogy megegyezzenek a Joshua – Pulev meccsről, legkésőbb akkor minden kiderül.

Usyk miután bejelentette, hogy nehézsúlyban folytatja és ott is vitathatatlan bajnok akar lenni számtalanszor hasonlították Evander Holyfield-hez, hisz eddig ő az egyetlen, akinek ez sikerült. Holyfield miután súlycsoportot váltott a hetedik meccsén küzdött világbajnoki címért nehézsúlyban, igaz akkor egyből vitathatatlan bajnok lett. Usyk ugyan vitathatatlan bajnok még nem, de nehézsúlyú világbajnok akár 1-2 meccsen belül lehet.

Komment