Ökölvívók közelről: Krämer Péter

Krämer Péter 27 éves, a Feja-Gym által promotált profi ökölvívó. Mérlege 6 profi mérkőzés, 6 győzelem, amiből 4 KO.

Hogy kerültél az ökölvívás világába?
Kicsit későn kezdtem a bunyót, olyan 18-19 éves koromban. Nagyon tetszett, már régóta néztem a tv-ben a meccseket. Elég csibész gyerek voltam, sokat verekedtem az iskolában. Nem azért, mert kötekedtem, nem voltam kötekedős, de sokszor meg kellett védenem magam, ill. a gyengébbeket is szerettem megvédeni, ahogy most is. Nem szaladtam el a balhé elől soha. Egyszer bratyóm haza hozott egy bokszzsákot, azt a régi jó fajta igazi bőrzsákot. Úgy voltam vele, ha lemegyek valahova ne úgy menjek le, mint egy puding, és nekiálltam otthon edzeni. Azt csináltam, amit láttam a nagyoktól, és a saját érzéseimre hagyatkoztam. Kis idő múlva lementem Szabó Ivánhoz, akinél kezdtem és akinek nagyon sokat köszönhetek.

Ki a mostani edződ, hol edzel?
Most két edzővel dolgozom. Flóris Lászlóval edzünk a legtöbbet, immár kb. 8 éve. Általában a Bárdosi Küzdősport Akadémián szoktunk edzeni. A másik edzőm Tollár László, akinél az amatőr bunyót befejeztem. Ezen kívül szoktam más edzésekre is ellátogatni, és remek edzőknél készülni, többek között Huszai Lászlót és Ginot említeném meg.

Ki a kedvenc ökölvívód?
Roy Jones Junior, szerintem ő minden idők legjobb ökölvívója, és nem utolsó sorban jól is rappel.

Mik a céljaid a karrieredben?
Nagy álmaim vannak, szeretnék öveket begyűjteni. Világbajnoki, Európa-bajnoki, kisebb- nagyobb szervezeteknél és magyar bajnoki öveket. Szeretném népszerűsíteni ezt a remek sportot, és átadni a tudásomat. Ami a legfontosabb, hogy jól érezzem magam bunyó közben.

Mi a véleményed a mai magyar ökölvívásról?
Politizálni nem nagyon szeretnék, ez nem az én asztalom. A véleményem azért megvan, látom a hibákat és azt is, ami jól működik. Sajnos itthon nem becsülik meg annyira a bokszolókat, úgy gondolom korlátozottak a lehetőségek. A hazai profi bunyó nagyon messze van a külföldi mezőnytől, mind pénzben, mind tudásban. Ennek ellenére rengeteg tehetséges ökölvívónk van, mind amatőrben, mind profiban. Egyre jobban jön fel a női ökölvívás is. Remélem az új vezetőség majd helyre rázza a dolgokat.

Ki a példaképed, ki motivál a legjobban?
Példaképnek írhatnék jó pár embert. Már említettem Roy Jones Juniort, illetve Rocky Marciano a szikla, és Miguel Cotto. A magyar ökölvívók közül Kótai Misi, Csonttörő János, és Erdei Zsolt „Madár”. Viszont aki a legjobban motivál az az edzőm, Flóris László, és a sok pozitív visszajelzés, amit kapok mostanában.

Mi a hobbid?
A hobbim a zene, van egy rap csapatom. Bár mondjuk több ez már, mint hobbi. Ezenkívül szeretek a családommal, és a kutyámmal lenni.

Mi a kedvenc ételed, italod?
Huhu, hát imádom a hasamat, fúú nem is tudom. Legyen mondjuk a Gyros tál, és a rostos üdítő.

Mi a kedvenc autómárkád?
Range Rover

Mi a kedvenc filmed?
A Remény Bajnoka nagyon nagy film, igaz történet.

Hogy telik egy napod?
Reggel olyan fél hat fele szoktam kelni. Összekapom magam és hét órára megyek edzésre. Edzés után, ha van valami dolgom elintézem, vagy pihenek, kutyát sétáltatok. Délutánonként edzést is szoktam tartani. Este pedig jön a második edzés, futás vagy erősítés, és úszás. Amikor időm és energiám engedi, háromszor is edzem egy nap.

Mi volt a gyerekkori álmod?
Hát sok álmom volt. Amikor egész kicsi voltam, akkor dinoszaurusz kutató akartam lenni meg tudós. Aztán később focista, fociztam is sokáig.

Komment