A 2018-as év legjobbjait díjazta a MÖSZ Hivatásos Tagozata

MÖSZ Hivatásos Tagozatának díjátadója (Fotó: BOX TV)

A profikért „felelős” szervezet a tegnapi napon egy ünnepélyes díjátadón jutalmazta a hazai profi ökölvívók, promóterek és bírók munkáját. Az eseményre a BOX TV is meghívást kapott.

A MÖSZ HT több különböző kategóriában díjazta a tavalyi év legjobbjait. A promóciós irodák közül a Rácz Félix vezette Felix Promotion International kapta a legtöbb elismerést. Az iroda által szervezett tavaly februári, Budakalászi gála lett az év legjobb profi ökölvívó eseménye 2018-ban. Szintén a Felix Promotion nevéhez fűződik a tavalyi év legjobb profi mérkőzése, a Szellő Imre – Denis Grachev csata, amire a már említett februári gálán került sor. Az iroda bunyósai közül ketten is kaptak elismerést, a tavalyi évet szenzációsan záró Kis Máté lett az év profi ökölvívója. Máté a tavalyi évben megvédte félnehézsúlyú magyar bajnoki címét, majd az év zárásaként megszerezte a WBO Interkontinentális nagyközépsúlyú bajnoki címét, így méltán kapta meg ő az év legjobb ökölvívója címet. Rajta kívül Bacskai Balázst is elismerésben részesítette a MÖSZ HT.

Az év profi női ökölvívója és az év profi ifjúsági ökölvívója a Fight Night Promotion bunyósai közül került ki. A hölgyek között Némedi-Varga Csillát találták a legjobbnak, a fiatal ökölvívók között pedig ifj. Surman Zoltán kapta az elismerést.

További díjazott ökölvívók: Magyar Kinga (Global Sport Event), Patricia Apolot (K-R Pro Fight Promotion), Lődi Tamás (Lauri Promotion), Görbics Gábor (Profibox Promotion), Krämer Péter (Fight Night Promotion) és Tóth László (Toto Box Promotion).

Rajtuk kívül elismerésben részesült Flórián Béla, mint a 2018-as év legjobb profi ökölvívó bírója. Valamint különdíjat kapott munkásságáért Belinszky Krisztina és Kovács „Kokó” István is.

A díjakat a Magyar Ökölvívó Szakszövetség Hivatásos Tagozatának elnök asszonya, Győryné Tóth Zsuzsanna adta át.

Komment