Bacskai Balázs Egedi Renátóval és új edzőjével kezdte az évet a Marsi Box Teamnél

A Marsi Box Team csapata nemrégiben Bacskai Balázs nyolcszoros magyar bajnok, junior világbajnok és Európa-bajnok ökölvívóval bővült. Marsi László vezető edző irányítása alatt, a BSK Crossfight edzőtermében készülnek a következő megmérettetésre. Marsi neve nemcsak a szakma berkeiben csenghet ismerősen, de a magyar profi ökölvívás kedvelőinek is. A több mint 20 év szakmai tapasztalattal bíró edző sikereként számolható el, a fiatal, 23 éves Egedi „Ewing” Renátó, WBO első magyar ifjúsági bajnoki címe. Videós összeállításunkban pillanthatunk be munkájukba, és hallhatjuk őket az eddigi tapasztalataikról.

Marsi László elmondta, hogy a két kiváló és nagy munkabírású sportoló, szorgalmával és hozzáállásával megkönnyítik edzői munkáját. Balázs és Renátó eltérő boksz stílusa, konstruktív hatással van az ő felkészülésükre. A nehéz pillanatokban jól támogatják, és igazi húzóerők egymás számára.

Bacskai Balázs tehetségével és kitartásával, a magyar amatőr ökölvívás elmúlt évtizedének kiemelkedő alakjává küzdötte fel magát.  A 2017-ben profiként debütáló sportoló, már első mérkőzésén megszerezte a középsúlyú magyar bajnoki övet Harcsa Norberttől. Profi karrierjét Kótai Mihály irányítása alatt indította, akinek munkáját Szántó Imre (Öcsi bácsi) és Bedák Pál segítette. A 2018 évet Balázs azonban új csapattal és edzővel kezdte, Marsi László személyében, a Marsi Box Teamnél. Elmondása szerint nagyon jól érzi magát az új csapatában, jól alakul minden, és kellő önbizalommal vághat neki a jövőbeni mérkőzéseinek. Edzései a BSK-ban nagyon jó hangulatban telnek, inspirálják az egy időben tartott különböző stílusú küzdő sportágak.

Egedi Renátó régi résztvevője a Felix Promotion által szervezett gáláknak. Látványos stílusa és rendkívüli tehetsége 2017 év szeptemberében meghozta a WBO első magyar ifjúsági bajnoki címet. Renátónak egyébként sem hagyható figyelmen kívül eddigi szinte hibátlan mérlege, a 15 profi mérkőzéséből mindössze egyetlen egy hibapontot szerzett még 2015 májusában. Marsi László így teljes joggal lehet büszke tanítványára.

Komment

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.