Görbics Gábor Kispál Zoltánnal méri össze ökölvívó tudását – Interjú a két ökölvívóval

Görbics Gábor és Kispál Zoltán péntek esti összecsapása több szempontból is érdekesnek mondható. Görbics több küzdő sportágban jeleskedik, többek közt birtokol világ- és Európa-bajnoki címet kick-bokszban, K-1 magyar bajnoki címet, és volt ökölvívásban Bocskai István emlékversenyen aranyérmes is. Először Görbics Gábort kérdeztük a 2018. Február 16.-i  Félix Promotion által szervezett gálán, Kispál Zoltánnal való összecsapásáról.

Eddig nem szerepeltél Félix gálákon, hogy történt a felkérés?

Görbics G. –Igen, ez az első szereplésem egy ilyen gálán. Én egy másik istállónál vagyok, és ezért nem volt megkeresés, de most valamiért, hála istennek úgymond sikerült. Teljesen jó kapcsolatom van Félixszel, és nagyon örülök ennek a lehetőségnek. Meglepetés volt, mikor a Petrányi Zoltán az én menedzserem szólt, hogy megbeszélték a Félixszel egy meccset, ami lehet hogy össze fog jönni, és hál istennek úgy néz ki össze is jön. Legalábbis bízom benne.

Mennyire ismered Kispál Zoltánt, a bunyós múltját, esetleg sparringoltatok e már együtt?

Görbics G. – Nem, semmit nem tudok róla. Az egyik barátomtól, meg az ismerősöktől kaptam egy két tippet Zoliról, meg amit találtam róla felvételt abba belenéztem, és nagyjából ennyi.

Mit vársz a meccstől, és hogy látod miként fog alakulni a végeredmény?

Görbics G. – Igazából vegyes érzelmeim vannak. Szerintem minden rajtam fog múlni, de ugye azt is figyelembe kell venni, hogy az ellenfél milyen állapotban van, ezért nagy figyelemmel fogok ellene bokszolni. Nem akarok jósolni. Kegyelmet nem kérek, de nem is adok. Az biztos, hogy ez lesz a mérkőzésre mondva. Én bízok magamban, és remélem, hogy egy jó mérkőzésen, győzni fogok.

És szeretném még egyszer megköszönni Rácz Félixnek és Petrányi Zoltánnak, hogy részt vehet egy ilyen színvonalas ökölvívógálán Magyarországon. Szeretném üdvözölni az összes magyar bokszrajongót. Gyertek el, egy nagyon jó meccset fogok Kispál Zoltánnal vívni.

Kispál Zoltán 2015. év végén debütált profi ökölvívóként. 27 évesen 11 mérkőzésen van túl. Emlékezetes párharcot vívott kétszer is Berki Fecóval, szintén Félix gála keretein belül. Vajon tehetsége és elszántsága győzelemre viheti a sokat tapasztalt Görbics ellen? Kispál Zoltánt kérdeztük:

Nem az első Félix gálád ez, többször láthattunk már ilyen rendezvényen Most ugye, egy nagy múltú ökölvívóval, Görbics Gáborral kell bunyóznod. Hogy sikerült a felkészülésed, mennyire ismered az ellenfeled?

Kispál Z. – A felkészülésem nagyon jól sikerült, edzőmmel Szakállas Ferenccel összeraktuk amit kell, megcsináltuk amit kell. Készülünk Gabi ellen, akit én nagyon tisztelek, mert ő tényleg nagyon remek ökölvívó. Viszont nekem túl kell ezen lépnem, és épp ezért mindenképpen azon leszek, hogy nyerjek. Igazából minden ott, a ringben fog eldőlni.

Készülsz e kiütésre, hogy látod végig mennek e a menetek?

Kispál Z. – Az ütőerő úgy gondolom, hogy mind a kettőnknél elég nagy, tehát lehet, hogy nem fog végigmenni. Ha végigmegy, akkor sincs gond, mi nem arra alapozunk, hogy kiütés legyen. Rengeteget gyakoroltunk edzőmmel. Gábor nagyon jó ütő, de én is az vagyok. Nem elsősorban erre fogok törekedni, de hogyha kijön, akkor jöjjön aminek jönnie kell. Az biztos, hogy nagy csata lesz, mind a ketten erősek vagyunk, gyorsak vagyunk, jók vagyunk. Lesz, ami lesz, mind a ketten meg fogunk tenni biztos mindent a győzelemért. Én szívvel, lélekkel, és ami végső eredményt illeti, mindenképpen győzni akarok.

És szeretném megköszönni Rácz Félixnek is a lehetőséget, hogy megadta ezt nekem. Azért is, mert Gábor elég jó helyen áll a magyar ranglistákon, meg egyébként is sok külföldi meccse volt már. Tehát ez mindenképp egy nagy skalp lenne, ezért mindent meg fogok tenni azért, hogy én győzzek

Komment

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.