Munguia, Lemieux és Chocolatito is kiütéssel győzött Las Vegas-ban

Fotó: Brandon Cook – Jaime Munguia – PuzzlePix Fotóügynökség

A tegnap esti Las Vegas-i gála főszereplői természetesen Canelo és Golovkin voltak, de azért a főmeccsen kívül is voltak nagyon jó mérkőzések a gálán. A szervezőknek igazán jó párosításokat sikerült összehozni erre az emlékezetes estére.

A Canelo – GGG visszavágó eredményéről már beszámoltunk, ezen kívül volt még egy címmérkőzés a gálán. A fiatal mexikói világbajnok Jaime Munguia (31-0; 26 KO) is szorítóba lépett és három menet alatt sikerült megvédenie WBO nagyváltósúlyú világbajnoki övét. A meccs elejétől kezdve egyértelmű volt Munguia fölénye, már az első menetben komoly gondban volt a kanadai Brandon Cook (20-2; 132 KO). A harmadik menet első percében pedig földre is került Cook és TKO-s vereség lett a vége. A fiatal mexikói bombaként robbant be a nagyváltósúly élvonalába, idén májusban szerezte meg a világbajnoki övet és azóta ez már a második sikeres címvédése volt. Nagy tehetség a mindössze 21 éves mexikói bunyós, biztos, hogy még sokat fogunk hallani róla.

A David Lemieux (40-4; 34 KO) – Gary O’Sullivan (28-3; 20 KO) középsúlyú mérkőzés még rövidebbre sikerült, mint Munguia címvédése. A korábbi IBF középsúlyú világbajnok Lemieux nem teketóriázott sokat, egyből lerohanta az ír O’Sullivan-t, aki a ringben már korántsem volt olyan kemény fiú, mint ahogy a sajtótájékoztatón előadta. Az első menet végén Lemieux egy balhoroggal padlóra küldte O’Sullivan-t aki számára véget is ért a mérkőzés, így egy gyors első menetes TKO-val rövidre zárta a kérdését a kanadai, hogy melyikük a jobb. Ezzel a győzelmével Lemieux megszerezte a WBA-nál a kötelező kihívói pozíciót a középsúlyú világbajnok ellen, aki most már ugye Saul „Canelo” Alvarez, nem pedig Gennady Golovkin.

Roman „Chocolatito” Gonzalez (47-2; 39 KO) közel egy éves kihagyás után lépett ismét a kötelek közé. A négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Gonzalez azután tartott egy hosszabb szünetet, hogy a thaiföldi Wisaksil Wangek-től kétszer is kikapott egymás után és elveszítette WBC nagylégsúlyú világbajnoki övét. Tegnap esti ellenfele a mexikói Moises Fuentes (25-6-1; 14 KO) volt egy 10 menetesre kiírt nagylégsúlyú mérkőzésen. A meccs azonban csak öt menetig tartott, az ötödik menetben Gonzalez padlóra küldte Fuentes-t, aki nem tudta folytatni a mérkőzést.

Komment