Jaime Munguia most már örül, hogy nem állhatott ki Golovkinnal

A 21 éves mexikói tehetség, Jaime Munguia (29-0; 25 KO) szombat esti győzelmével bebokszolta magát a sztárok közé. Munguia, mint a mexikói bunyósok általában már nagyon fiatalon profinak állt, mindössze 16 évesen. Az elmúlt öt évben már 29 mérkőzésen van túl, amiket egytől-egyig megnyert, ráadásul 29-ből 25-öt kiütéssel. Munguia neve nemrég felmerült, mint Canelo beugrója Golovkin ellen, de a Nevada Állami Atlétikai Szövetség (NSAC) nem engedélyezte, hogy ringbe lépjen a kazah bajnok ellen.

Szombaton azonban ringbe lépett a WBO nagyváltósúlyú világbajnok Sadam Ali (26-2; 14 KO) ellen, és nem kis meglepetésre nagyon csúnyán helyben is hagyta. Munguia az első menetben kétszer is a földre küldte Ali-t, majd a második és a negyedik menetben még egyszer, ezt követően a bíró le is állította az egyoldalú küzdelmet. Munguia gyakorlatilag a földbe döngölte, szemernyi kétséget sem hagyva, hogy igen nagy tehetség a fiatal mexikói. Munguia ráadásképp pár héttel a mérkőzés előtt tudta meg, hogy harcolni fog, eredetileg Liam Smith lett volna Ali ellenfele, de betegség miatt nem tudott kiállni. A győzelmével a WBO nagyváltósúlyú bajnoka lett ezzel, és meg is köszönte az Atlétikai Szövetségnek, hogy nem engedték Golovkin ellen bunyózni, mert így nem jöhetett volna létre ez a meccs.

Munguia a nyolcadik Mexikóban született ökölvívó, aki világbajnoki címet tudott nyerni nagyváltósúlyban és az egyik legfiatalabb világbajnok a mexikói ökölvívás történetében. Munguia promótere, Fernando Beltran elmondta fiatal védencéről, hogy már az első meccsén tudták, hogy mennyire tehetséges. Biztos benne, hogy mindenkit meg fog verni nagyváltóban, kitakarítja a súlycsoportját majd továbblép középsúlyba és ott is bajnok lesz. 21 éves, tehetséges és elszánt, minden esélye meg van, hogy az ökölvívás egyik új bálványa lehessen. Munguia 2019-re tervezi, hogy továbblép középsúlyba és reméli, hogy megküzdhet Canelo-val vagy Golovkin-nal, bár amekkora sor vár Golovkinra lehet, hogy a fiatal mexikói már nem is kerül sorra.

Komment