Hearn: Március 28-án lehet az Usyk – Chisora meccs

Fotó: Oleksandr Usyk (j) – PuzzlePix Fotóügynökség

Eddie Hearn és a Matchroom Boxing tűkön ülve várja, hogy az IBF és a WBO döntést hozzon Anthony Joshua címvédelmét illetően. Mindkét szervezet elrendelte a címvédést, ráadásul hasonló határidővel így, ha nem lesz megegyezés Joshua-nak valamelyik övéről le kell mondania. Ezért Hearn kérte az IBF-et és a WBO-t, hogy jussanak egy kompromisszumos megoldásra, ami mindenkinek jó, de valószínűleg leginkább Joshua-nak.

A Matchroom Boxing szempontjából nemcsak Joshua-t érinti a szervezetek döntése, hanem a WBO-nál kötelező kihívó Oleksandr Usyk-ot (17-0; 13 KO), a szervezet ranglistáján második helyen szereplő egykori WBO világbajnok Joseph Parker-t (26-2; 20 KO), sőt még Dereck Chisora-t (32-9; 23 KO) is.

Hearn szeretne egy Usyk – Chisora meccset szervezni Angliában, már a helyszínt és a dátumot is kinézte. Március 28-án rendezné a londoni O2 Arénában. Hearn szerint ez a meccs anyagilag is sokat hozna és nagyon jó tapasztalatszerzés is lenne az ukránnak mielőtt szembenézne Joshua-val. Usyk-nak eddig egy nehézsúlyú meccse volt Chazz Witherspoon ellen, ami finoman szólva sem sikerült túl meggyőzőre. Győzött ugyan Usyk, de inkább Witherspoon verte meg saját magát, mert nem bírta szuflával. Mindenképp jó lenne Usyk-nak még egy kis tapasztaltszerzés a királykategóriában mielőtt a világbajnoki címért szállna harcba és Chisora ehhez kiváló választás.

Hearn terve csak akkor válhat valósággá, ha az IBF-nél kell előbb címet védenie Joshua-nak és a WBO nem kötelezi Joshua-t, hogy visszaadja az övét, hanem hajlandó várni. Mert, ha AJ visszaadja az övet, akkor Usyk-nak valószínűleg Joseph Parker-rel kell majd harcolnia az üres övért, így szintén meghiúsulhat a Chisora elleni meccs, bár Hearn szerint ez még nem kizáró ok.

A promóter szerint pár héten belül minden eldől, akkor tudnak dönteni a következő meccsekről, ha már tudják a szervezetek döntését.

Komment