Canelo edzője dühös, amiért a BWAA nem jelölte tanítványát az „Év ökölvívója címre”

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez edzője, Eddy Reynoso igencsak felháborodott azon, hogy sem őt, sem Canelo-t nem jelölte az Amerikai Boksz Írók Szövetsége (BWAA) az Év ökölvívója és az Év edzője címre. Reynoso szerint Canelo is pipa, amiért nincs a jelöltek listáján.

A BWAA jelöltjei az Év ökölvívója díjra Terence Crawford, Mikey Garcia, Vasyl Lomachenko, Maurice Hooker és Oleksandr Usyk. Az Év edzője díj jelöltjei pedig Jay Deas, Robert Garcia, Derrick James és Anatoly Lomachenko.

Reynoso szerint nem értékelik eléggé a 2018-ban végzett munkájukat és eredményeiket. Canelo-nak két meccse volt tavaly, mindkettőt megnyerte. Ráadásul a szeptemberi meccsén legyőzte Gennady Golovkin-t és megszerezte a WBC és a WBA (Super) középsúlyú világbajnoki öveket. A decemberi meccsén pedig a nagyközépsúlyú WBA (rendes) világbajnok Rocky Fielding-et ütötte ki és ezzel harmadik súlycsoportjában is világbajnoki címet szerzett. Az edző nem érti, hogy mi kellett volna még ahhoz, hogy Canelo legalábbis szerepeljen a jelöltek listáján. Emellett pedig talán még jobban zavarja, hogy az ő munkáját sem ismerték el. Szerinte ez a tisztelet hiányát jelenti az amerikai sportsajtó részéről, hogy még csak nem is jelölték őket.

Azt azért már nem említi Reynoso, hogy Canelo-t fél éves eltiltásra ítélték pozitív doppingtesztje miatt, és ezért tavaly februártól augusztusig nem léphetett szorítóba. Ez azért valamelyest beárnyékolja a tavalyi év eredményeit. Némi vigaszt jelenthet, hogy az Év meccse jelöltjei között ott szerepel a Canelo – GGG visszavágó, amit ugye a mexikói nyert.

Komment