Maidana máris három meccset tervez az idei évre

Marcos Maidana visszatér.
Fotó: Marcos Maidana – PuzzlePix Fotóügynökség

Korábban már írtunk róla, hogy a két súlycsoportban is világbajnoki címig jutó, de már lassan öt éve visszavonult bunyós, Marcos Maidana (35-5; 31 KO) visszatér. És úgy tűnik, most nemcsak vicc vagy fake news, hanem komoly. Nem is aprózza el, mert rögtön három meccset is tervez az idei évre. Júniusban lépne először szorítóba, majd szeptemberben és decemberben is bunyózna. A váltósúly a cél, de az első meccse még valószínűleg nagyváltóban lesz.

A felkészülést már megkezdte és erőnléti edzője, Alex Ariza szerint jól haladnak és nagyon motivált Maidana. Nagyjából 15 kiló súlyfelesleget már leadott és időben megszabadul majd a többitől is. Ariza elmondta, hogy nagyon szeret Maidana-val dolgozni, mert nagyon elszánt, szívvel-lélekkel dolgozik és a pletykákkal ellentétben nem azért tér vissza, mert elfogyott a pénze. Tehát nem a pénz motiválja, de azért nyilvánvalóan jó pár nulla szerepel majd a csekkeken, amit a meccseiért kap, főleg, ha sikerül olyan nagy nevekkel összehozni, ahogy tervezik. Még nincs bejelentve, hogy ki ellen tér majd vissza, de korábban Phil Lo Greco nevét említette Maidana edzője. A későbbiekben pedig akár Manny Pacquiao, Keith Thurman vagy akár Errol Spence Jr. is szóba jöhet, de egy Adrien Broner elleni újabb meccs is felmerült már.

Kérdés, hogy ilyen hosszú szünet után, ekkora súlyfelesleggel, hogy fogja bírni fizikálisan Maidana. Öregnek ugyan egyáltalán nem lehet nevezni, hisz még csak idén lesz 36 éves, de a 2014-es utolsó meccse óta nem vitte túlzásba az edzést. Vajon meg lesz még a régi ütőereje?

Komment