Már csak egy hónap a Canelo – Jacobs összecsapásig

Canelo - Jacobs címegyesítő mérkőzés.
Fotó: Oscar De La Hoya – Saul „Canelo” Alvarez – Daniel Jacobs – Eddie Hearn (PuzzlePix Fotóügynökség)

Már csak egy hónapot kell várni a két középsúlyú világbajnok címegyesítő meccséig. A WBC és WBA Super középsúlyú világbajnok Saul Canelo Alvarez (51-1-2, 35 KO) és az IBF világbajnok Daniel Jacobs (35-2; 29 KO) május 4-én találkozik majd a Las Vegas-i T-Mobile Arénában, hogy címet egyesítsenek. A meccs végén valamelyikük három nagy szervezet világbajnoka lesz (hacsak nem döntetlen lesz az eredmény).

Mindkét bunyós sikeres évet zárt tavaly. Canelo azok után, hogy februárban megbukott egy doppingteszten és hat hónapra eltiltották két súlycsoportban is világbajnoki címet szerzett. Szeptemberben pontozással legyőzte Gennady Golovkin-t és megszerezte a WBC és WBA Super középsúlyú világbajnoki öveket, majd decemberben a nagyközépsúlyú WBA (rendes) világbajnoki övet Rocky Fielding ellenében. Daniel Jacobs pedig októberben megszerezte a Golovkin által hátrahagyott IBF világbajnoki övet Sergiy Derevyanchenko legyőzésével.

Így pár hónap leforgása alatt teljesen felbolydult a középsúly élmezőnye és gazdát cseréltek a négy nagy szervezet világbajnoki övei. Jelenleg három bunyós birtokolja a négy övet, de májusban ez a szám már csak kettőre szűkülhet. Mindkét bunyós gőzerővel készül a meccsre, nem lesz könnyű dolguk.  

Komment