2019. márciusában lehet a Spence – Garcia meccs

Fotó: Mikey Garcia – PuzzlePix Fotóügynökség

Hónapok óta szólnak arról a hírek, hogy a már négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Mikey Garcia (39-0; 30 KO) szeretne megküzdeni a két súlycsoporttal feljebb lévő Errol Spence Jr-ral (24-0; 21 KO). Sokakat meglepett Garcia azzal, hogy váltósúlyban szeretne küzdeni, hisz a legtöbb bokszrajongó egy Lomachenko elleni címegyesítésben reménykedik. A Loma elleni meccset sem tartja kizártnak Garcia, sőt, de egyelőre Spence a célpontja. Ő azzal magyarázta a választását, hogy szereti a kihívásokat és meg akarja mutatni a világnak, hogy milyen kiváló bunyós. Úgy tűnik egyre közelebb kerül a céljához. Bár még hivatalosan nincs bejelentve a mérkőzés, de az LA Times szerint 2019. március 16-án, Texasban, a Dallas Cowboys Stadionjában lesz majd.

Garcia Errol Spence Jr-t tartja jelenleg a legkiválóbb bunyósnak váltósúlyban és épp ezért őt szemelte ki magának. Garcia-tól nem szokatlan, hogy ugrál a súlycsoportok között, ahogy már említettük eddig négy súlycsoportban szerzett már világbajnoki címet (pehely-, nagypehely-, könnyű- és kisváltósúlyban). Legutóbbi meccsén például könnyűsúlyban bunyózott és szerezte meg a már meglévő WBC öve mellé az IBF világbajnoki övét. Előtte pedig kisváltósúlyban szerzett világbajnoki övet. Most arra készül, hogy ötödik súlycsoportjában is világbajnok legyen mert, ha legyőzi Spence-t, akkor ő lehet az IBF váltósúlyú világbajnoka.

Garcia elszántságát az is jól mutatja, hogy inkább lemondott IBF könnyűsúlyú világbajnoki címéről, hogy Spence ellen küzdhessen. Nem áll ki a kötelező kihívó Richard Commey-val, mert ő nagyobb „halat” akar. Sokan azonban eléggé fanyalognak Garcia döntésén és úgy vélik, hogy Spence méretbeli fölénye (9 cm-el magasabb és nagyjából 5 kilóval nehezebb) és a képességei miatt túl nagy falat lesz Garcia-nak.

Garcia bátyja és egyben edzője, Robert Garcia már többször nyilatkozta, hogy kicsit félti testvérét a Spence elleni meccstől. Még túl korainak tartja, de úgy véli, hogy fel tudja készíteni. A Loma elleni meccsről pedig azt nyilatkozta, hogy nemsokára arra is sor kerül. Úgy véli, hogy ez a legnagyobb küzdelem mindkettejük számára, meg kell történnie. „Tudom, hogy akarják és mi is akarjuk!”

Komment