Lomachenko a WBC övért akar bunyózni szeptemberben akár Garcia, akár Campbell ellen

Vasyl Lomachenko WBO/WBA könnyűsúlyú világbajnok.
Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Vasyl Lomachenko (13-1; 10 KO) az április 12-i győzelmével sikeresen megvédte könnyűsúlyú WBO és WBA Super világbajnoki címeit Anthony Crolla-val (34-7-3; 13 KO) szemben. Az angol Crolla nem okozott túl nagy nehézséget Loma-nak, négy menet alatt felőrölte. El se tudta találni Crolla az ukránt, viszont egy kisebb sérülést így is összeszedett Loma. A jobb csuklója sérült meg, menedzsere szerint nem komoly, pár hét pihentetés kell, de műtétre nem lesz szükség. Így a tervek szerint szeptemberben újra szorítóba léphet az ukrán fenomén.

A múlt heti győzelme után Lomachenko a jelenlegi WBC világbajnok Mikey Garcia-t említette, hogy vele szeretne legközelebb megküzdeni. Mivel mind a négy nagy szervezet övét be akarja gyűjteni így csak a WBC világbajnok Garcia vagy az IBF világbajnok Richard Commey jöhet szóba. A Loma – Garcia meccs már régóta téma, a rajongók szívesen látnák, Loma is már többször mondta, hogy megküzdene vele. Garcia az, aki eddig „kerülte” őt és lehet, hogy ezúttal sem jön össze a meccs. Garcia nemrég váltósúlyban bunyózott és kapott ki Errol Spence Jr.-tól, azóta pedig nem nyilatkozott, hogy visszatér-e könnyűsúlyba vagy lemond az övéről.

Ha nem Garcia-val, akkor Bob Arum szerint az angol Luke Campbell-el (20-2; 16 KO) küzdhet Loma a WBC övért és akár az Egyesült Királyságban is sor kerülhet a meccsre. Loma is szívesen küzdene Campbell-el, azt mondta, hogy nagyszerű küzdelem lenne két olimpiai bajnok között és szívesen bemutatkozna a szigetországban profiként is. De Garcia továbbra is egy lehetséges opció, ha visszatér könnyűsúlyba, mert Lomachenko biztosan nem lép fel kisváltósúlyba vagy még feljebb.

Komment