Mikey Garcia is a Matchroom Boxing-nál folytathatja?

Fotó: Mikey Garcia – PuzzlePix Fotóügynökség

Kétségkívül az egyik legsikeresebb és legtöbb bunyóst foglalkoztató promóciós iroda a Matchroom Boxing manapság. Nemrég nem kis meglepetést okozva leszerződtették, Tyson Fury unokaöccsét Hughie Fury-t és Billy Joe Saunders-t is, akiről végképp nem gondolta volna senki, hogy egyszer Eddie Hearn-nel fog együtt dolgozni. Az utóbbi időben pedig elkezdtek a tengerentúlon is terjeszkedni, a Matchroom Boxing USA bunyósa például a WBO középsúlyú világbajnok Demetrius Andrade, a WBA félnehézsúlyú világbajnok Dmitry Bivol, az IBF nagypehelysúlyú világbajnok Tevin Farmer vagy a korábbi IBF középsúlyú világbajnok Daniel Jacobs is. A Matchroom Boxing szorosan együttműködik a rohamosan terjeszkedő DAZN-nal, ami még vonzóbbá teszi a bunyósok számára a promóciós céget.

Most úgy tűnik, hogy egy újabb amerikai bunyóssal szeretnének együtt dolgozni, mégpedig a négy súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Mikey Garcia-val (39-1; 30 KO). Mike Coppinger már korábban beszámolt róla, hogy Eddie Hearn tett egy többmeccses ajánlatot Garcia-nak, most pedig az edzője és egyben bátyja, Robert Garcia is megerősítette ezt.

Robert elmondta, hogy öccsének jelenleg senkivel sincs szerződése és valóban tett ajánlatot Eddie Hearn Mikey-nak, sőt igen kedvezőt. Robert úgy fogalmazott, hogy „hatalmas ajánlat, amire nehéz nemet mondani”. De szerinte több helyről is érkezett ajánlat a Matchroom-on kívül, a PBC-től, a Top Rank-től és a Golden Boy Promotions-től is. Még egyelőre gondolkodnak azon, hogy hol folytassák tovább és egyelőre azt sem tudják ki lesz következő ellenfele.

Garcia idén márciusban lépett utoljára szorítóba, váltósúlyban próbálta ki magát Errol Spence Jr. ellen, ami nem bizonyult jó döntésnek. Az addig veretlen Mikey két súlycsoportot lépett feljebb, hogy ötödik súlycsoportjában is világbajnok legyen, de Spence gyakorlatilag leiskolázta Garcia-t. Szemmel láthatóan ez a súlycsoport már túl nagy volt neki. Ennek ellenére bátyja szerint továbbra sem kizárt, hogy ebben a divízióban lép szorítóba legközelebb is, attól függ ki lehet az ellenfél. Ugyanakkor azt sem tartja kizártnak, hogy visszalép egyet kisváltósúlyba. Tehát tényleg semmit nem döntöttek még el, mert Robert egy Lomachenko elleni meccset is szóba hozott, az ukrán viszont kizárt, hogy könnyűsúlynál feljebb lép, mert korábban azt mondta, hogy néha még azt is kicsit soknak érzi. Így ahhoz a meccshez még lejjebb kéne mennie Garcia-nak.

Valószínűleg alaposan mérlegelik a helyzetet, hogy a promóciós irodáknál egy-egy súlycsoportban kik ellen bunyózhatna és ez alapján is döntenek. Hisz például váltósúlyban a négy nagy szervezet világbajnoka közül három is a PBC-nél van, így ha őket akarja akkor inkább a PBC-t érdemes választania. Ugyanakkor valószínűleg a pénz sem mellékes, hogy mennyit ajánlanak neki. Robert szerint Mikey szerencsés helyzetben van, mert sok lehetősége van hol folytassa tovább és minden bizonnyal a számára legjobb választás mellett fog dönteni.

Komment