Hughie Fury az orosz Alexander Povetkin ellen debütál a Matchroom Boxing-nál

Fotó: Joseph Parker – Hughie Fury – PuzzlePix Fotóügynökség

Tyson Fury unokatestvére, Hughie Fury (23-2; 13 KO) kicsit talán meglepő módon egy hete több meccses szerződést írt alá a Matchroom Boxing-gal. Akkor egy sajtótájékoztató keretén belül jelentette be a hírt Eddie Hearn és Fury, azóta pedig meg van az első közös meccsük dátuma és az ellenfél is. Nem aprózta el Eddie Hearn, mert az augusztus 31-i Vasyl Lomachenko – Luke Campbell gálán kap lehetőséget Fury és nem más lesz az ellenfele, mint a sokat próbált orosz bunyós Alexander Povetkin (34-2; 24 KO).

Hughie Fury még csak 24 éves, de már jó pár meccsen túl van. 25 profi meccséből kettőt veszített el, az egyiket Joseph Parker ellen a WBO nehézsúlyú világbajnoki címért, a másikat pedig Kubrat Pulev ellen az IBF eliminátori címéért, de kiütni egyikük sem tudta.

Ellenfelét pedig nem kell bemutatni, hisz a korábbi WBA világbajnok Alexander Povetkin egy rutinos „öreg róka” a nehézsúlyban, aki 39 évesen még Anthony Joshua-nak is tudott meglepetést okozni legutóbbi, tavaly szeptemberi meccsén. 14 éves profi karrierje alatt mindössze két meccset veszített el. Wladimir Klitschko még 2013-ban verte meg pontozással, úgyhogy Povetkin négyszer is a padlóra került mégis kibírta az ukrán ellen a 12 menetet. A második veresége pedig tavaly volt a már említett Anthony Joshua elleni meccsen, ott TKO-val kapott ki a 7. menetben. Azóta nem is lépett szorítóba, tehát majdnem egy év szünet után ismét Angliában fog bunyózni.

Hearn nagy reményeket fűz Fury-hoz, elismerően nyilatkozott róla. Szerinte Fury-n látszik, hogy egy bevállalós, kemény bunyós, hisz 22 évesen már világbajnoki címért bunyózott Parker ellen, 23 évesen pedig Bulgáriáig ment, hogy Pulev-vel küzdjön. Most pedig egyből igent mondott a Povetkin elleni meccsre, ami sokat hozhat Fury-nak a karrierje szempontjából, ha legyőzné az oroszt. Hisz a Boxrec-en például még mindig a nehézsúlyú világranglista 5. helyén áll Povetkin.

Komment