Brook elcsaklizza Pacquiao-t Amir Khan elől?

Fotó: Kell Brook – Europress Fotóügynökség

Amir Khan és Kell Brook rivalizálása már jó ideje tart, és itt az ideje, hogy eldöntsék melyikük a jobb, de lehet, hogy ehelyett inkább egy harmadik személyre kerül a sor? Khan és Brook is nemrégiben tért vissza, azóta mindkettejüknek volt egy győzelme és készülnek a következő megmérettetésre. Khan (32-4; 20 KO) most szombaton lép szorítóba Samuel Vargas (29-3-2; 14 KO) ellen, Brook következő ellenfelét viszont még nem tudni. Brook július végén bunyózott volna, de sérülés miatt azt a meccset le kellett mondania.

Khan a napokban nyilatkozta, hogy még a télen megküzdene Pacquiao-val (60-7-2; 39 KO), tavasszal pedig jöhet Brook (37-2; 26 KO). Jelen pillanatban Khan váltósúlyban, míg Brook nagyváltósúlyban képzeli el a további karrierjét, így az egymás elleni meccshez még ebben is meg kellene állapodni.

Közös promóterük, Eddie Hearn korábban azt nyilatkozta, hogy szívesen látná a két bunyósát egymás ellen, de kell még nekik egy-két meccs mielőtt összecsapnak, most viszont sikerült a promóternek teljesen megkavarnia a szálakat. Khan eddig azt tervezte, hogy a Vargas elleni meccs után, már jöhetne is a WBA váltósúlyú világbajnoka, Manny Pacquiao. Khan és Pacquiao is már régóta szeretne egymás ellen bunyózni, egyszer már majdnem sikerült is, de akkor végül elmaradt a meccsük anyagi okok miatt. Most viszont újból van esélye Khan-nak, hogy megküzdjön régi sparring partnerével. Hearn viszont úgy nyilatkozott, hogy amikor tárgyalt Pacquiao menedzsmentjével Brook neve is felmerült ellenfélként. Szóval rögtön egy „édeshármas” alakult ki Amir Khan-al, Kell Brook-al és Manny Pacquiao-val. Az biztos, hogy a két angol bunyós szívesen küzdene egymással és Pacquiao-val is, de Pacquiao még nem nyilatkozott, hogy ő inkább kivel küzdene.

Hearn szerint minden az anyagiakon múlik, ha Khan túl sok pénzt kér a Pacquiao meccsért, akkor B tervként felajánlja Brook-ot. Hearn szerint még a súlykülönbség se lehet gond, mert lenne ideje Brook-nak visszafogynia váltósúlyra. Ez azért is érdekes, mert eddig arról volt szó, hogy Brook nem megy lejjebb nagyváltóból, pont ezért volt kétséges egy Khan – Brook meccs is. A végén még Brook kigolyózza Khan-t és nem jut neki se Pacquiao a WBA övvel, se Brook egyhamar.

Komment