Yarde szerint nagy a nyomás az oroszon – Kovalev azt ígéri, hogy majd a ringben megkapja a magáét a „kis cica”!

Sergey Kovalev a WBO félnehézsúlyú világbajnoka.
Fotó: Sergey Kovalev – PuzzlePix Fotóügynökség

Már csak pár nap van hátra a Sergey Kovalev (33-3-1; 28 KO) – Anthony Yarde (18-0; 17 KO) félnehézsúlyú összecsapásig, amire Oroszországban kerül sor most szombaton. Kovalev hazai pályán igyekszik címet védeni fiatal és kissé talán pimasz kihívója ellen. Eddig egyik fél sem vitte túlzásba a nyilatkozatokat, nem volt túl nagy hype a meccs körül, de azért Yarde a meccs hetében belehúzott egy kicsit és odaszúrkált egyet-egyet a rutinos orosznak.

Nem is kellett igazán reklámozniuk a meccset, hisz Canelo bejelentkezésével, hogy lecsapta volna Yarde kezéről Kovalev-ot épp eléggé promótálták a meccset. Yarde szerinte ez egy plusz teher az orosz vállán, hisz egy igazán jövedelmező meccsre kerülhet sor közte és a mexikói sztár között talán még az idén, de csak akkor, ha most szombaton megveri Yarde-t. Ráadásul három év után ismét otthon fog bunyózni Kova, ami sok esetben segíti, sok esetben nehezíti a bunyóst, de ezt most az orosz szerette volna, így talán segíteni fog neki.

Természetesen mindketten kiütést ígérnek, ez nem is meglepő, főleg, hogy mindkét bunyós nagy ütőnek számít. (Kovalev 33 győzelem – 28 KO; Yarde 18 győzelem – 17 KO). Yarde szerint az orosz nagyon nem akart vele bunyózni és dühíti, hogy Canelo helyett egy „gyerekkel” kell küzdenie, akinek szinte nem is volt amatőr karrierje és a profik között is csak 18 meccse volt. „De ez a gyerek fogja megverni, ráadásul otthon!”

Kovalev szerint Yarde szemtelen, amiért a ringben keményen meg fog fizetni, mindenért, amiket posztolt a közösségi oldalára és azért, amiket nyilatkozott. „Megmutatom, hogy ki itt a főnök! Mondhat, amit akar, egy dolog mondani és egy másik cselekedni. Volt már dolgom hasonló srácokkal. Fizetni fog mindenért, amiket posztolt és amiket mondott. Csak egy gyerek, nem egy oroszlán. Egy kis cica, egy ici-pici cica.”

Kovalev viszonylag új edzője, Buddy McGirt is nyilatkozott a meccs kapcsán. McGirt-tel ez még csak a második meccse lesz az orosznak, azóta dolgoznak együtt, hogy Kovalev kikapott Eleider Alvarez-től és elveszítette a világbajnoki címét. A visszavágóra már McGirt készítette fel és nem is akárhogy, szinte egy új Kovalev-ot láthattunk a ringben, aki okosan-taktikusan bunyózott és nagyobb hangsúlyt fektetett a védekezésre, nem a KO-ra hajtott. Most is hasonlót ígér az edző. A védekezésre helyezték a hangsúlyt a felkészülésben, hogy ne kapjon be fölösleges ütéseket a címvédő. McGirt elmondta, hogy nem igazán tanulmányozta Yarde-t, ők Kovalev-ra koncentráltak, aki nagyon motivált és nem kell attól félni, hogy egy esetleges Canelo elleni meccs lehetősége bármiben is megzavarná vagy elvonná a figyelmét.

Komment