Mike Tyson szívesen megnézne egy Lomachenko – Davis meccset

Kép: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Mike Tyson egy tavalyi interjúban már beszélt arról, hogy szívesen megnézne egy Vasyl Lomachenko (14-1; 10 KO) – Gervonta Davis (23-0; 22 KO) meccset, de akkor még azt mondta, hogy még nem most, mert Davis-enk még kell egy kis idő, hogy igazán beérjen. Erre a meccsre nemcsak ő, de sok bokszrajongó is kíváncsi lenne és Davis is többször kihívta már Lomachenko-t. Jelenleg Davis a WBA (rendes) világbajnoka, Lomachenko pedig a WBA Super bajnoka, így egyre közelebb vagyunk hozzá, hogy tényleg legyen ilyen összecsapás.

Davis 23 profi mérkőzésen van túl, eddig veretlen, ráadásul 23 meccséből 22-őt kiütéssel nyert meg. Már 23 évesen az IBF nagypehelysúlyú világbajnoka volt, de ezt a címét elveszítette mert nem tudta hozni a súlyát Francisco Fonseca ellen. Majd 2018-ban megszerezte a WBA Super világbajnoki övét szintén nagypehelysúlyban, tavaly decemberben pedig a WBA (rendes) könnyűsúlyú világbajnoki címét.

Lomachenko ugyan kevesebb profi mérkőzéssel rendelkezik, mint Davis, de lenyűgöző amatőr múltja van. Többek között kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, Európa-bajnok. A profik között mindössze 15 meccse volt eddig, de már három súlycsoportban szerzett világbajnoki címet és elvileg még az idén a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka lehet, ha legyőzi az IBF bajnok Teofimo Lopez-t.

Tyson egy interjúban elmondta, hogy Gervonta Davis és Vasyl Lomachenko is nagy benyomást tett rá, mindkettőjüket nagyon jó bunyósnak tartja. Szívesen megnézné, ahogy egymás ellen küzd a „Mini Tyson-nak” is tartott Davis és az ukrán fenomén.

Ahogy már említettem Davis már többször mondta, hogy Loma ellen akar küzdeni, de promótere Floyd Mayweather Jr. eddig taktikusan távol tartotta az ukrántól. A rossz nyelvek szerint arra vár, hogy kiöregedjen Lomachenko, mert akkor könnyebb dolga lenne Davis-nek. De, ha szerencsénk lesz, akkor valóra válik Tyson kívánsága és mielőbb láthatjuk őket egymás ellen. A Lopez elleni meccs után, ha nyer Loma, akkor talán Davis vagy esetleg Devin Haney lehet a következő az ukránnak könnyűsúlyban.

Komment