De La Hoya 250 000 dollárt adományozott a koronavírus elleni harcra, kihívta Mayweather-t és Dana White-ot is egy adakozási versenyre

Fotó: Oscar De La Hoya – PuzzlePix Fotóügynökség

Oscar De La Hoya korábban is számos szervezetet, kórházat támogatott már és most ezt teszi a koronavírus járvány idején is. Saját és családja nevében 250 000 dollárt adományozott az egyik Los Angeles-i kórháznak. De La Hoya már nem először támogatja ezt a kórházat, annak idején édesanyját is itt kezelték és azóta folyamatosan segíti a munkájukat, de úgy döntött, hogy ebben a nehéz időszakban még több támogatásra van szükség. A koronavírus nehéz helyzet elé állította az egész világot és jelentős plusz munkával és költséggel jár a kórházak számára a védekezés és a betegek ellátása ezért is segít ismét.

Erre szólít fel más hírességeket, sportolókat, üzletembereket, sőt a hétköznapi embereket is. Manapság igen népszerűek az internetes kihívások, mindenféle hülye játékra hívják ki az embereket, ő most kitalált egy olyan kihívást, amivel segíteni is lehet. Elmondta, hogy ő az elmúlt kilenc napban megcsinált 250 000 fekvőtámaszt és minden egyes fekvőtámasz után adományozott 1 dollárt. Arra kéri az embereket, hogy tegyék ugyanezt. Természetesen nem azt várja el, hogy mindenki ekkora összeget adományozzon, de ha mindenki csak pár fekvőtámaszt csinál meg és ezzel adományoz pár dollárt már az is nagy segítség. Ha csak 5 fekvőtámaszt csinál meg, akkor adományozzon 5 dollárt, ha 10-et, akkor 10 dollárt. Ha emberek milliói adományoznak így az rengeteg pénz lehet a végén, amire most nagy szükség van.

Olyannyira komolyan gondolja, hogy még a Floyd Mayweather Jr. és a Dana White ellen érzett gyűlöletét is félreteszi és kéri, hogy fogjanak össze ebben a nehéz időszakban. Támogassák ők is a kórházakat, az egészségügyi dolgozók munkáját hasonló módon. Kihívja őket.

„Floyd… Kihívlak egy fekvőtámasz versenyre, bárki nyer annak még többet kell adományoznia. Csináljuk! Segítsünk az embereknek! … Össze kell fognunk ezekben a nehéz időkben!” – mondta De La Hoya.

Komment