Mike Tyson korábbi edzője: „Tyson még ma is egy perc alatt kiütné Deontay Wilder-t!”

Fotó: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Nemrég írtunk róla, hogy Mike Tyson szerint, ha ma lenne 20 éves akkor gond nélkül megverné az összes jelenlegi nehézsúlyú bajnokot. Erre most még rákontrázott korábbi edzője Jeff Fenech, aki Tyson karrierje végén dolgozott vele. Az ausztrál Fenech aktív bunyósként három súlycsoportban is világbajnoki címig jutott, majd edzőként 2005. márciusától dolgozott Tyson-nal egy rövid ideig.

Fenech szerint, ha most az 53 éves, 15 éve „nyugdíjas” Tyson-nal hat hétig edzene simán megverné még ma is Deontay Wilder-t, sőt szerinte egy percen belül kiütné. De nem csak őt, Tyson Fury-t és Anthony Joshua-t is meg tudná verni. Fenech szerint az 1980-90-es évek bunyósai egy magasabb szintet képviseltek, mint a mai bunyósok.

„A boksz most nem ugyanaz. Garantálom, ha Mike Tyson hat hétig edzene egy perc alatt kiütné Deontay Wilder-t. Ha ezeket a srácokat Tyson Fury kiütötte, aki egyébként egy nagy harcos, de nem egy nagy ütő, akkor Tyson megölné őket. Ők nem ugyanazon a szinten vannak ma. … Ma Mike Tyson, úgy gondolom, ha hat hétig edzene még mindig meg tudná verni ezeket a srácokat. Fury-nak meg vannak a képességei, de Deontay Wilder-nek csak egy ütése van és semmi más. Ha megütöd vége van és Mike nem hagyná ki.” – mondta Fenech.

Az ausztrál edzőnek összességében nincs túl jó véleménye a mai bunyósokról. Hiába edzenek rengeteget nem tudnak olyan jók lenni, mint a régiek.

„Bárki, akinek agya van, vagy bármit is tud a 80-as és 90-es évek bokszáról, az tudja, hogy a boksz manapság nem ilyen. Semmi sem olyan. Ma más a helyzet. Ezek közül a srácok közül néhány nagyszerű, de manapság ez már nem ugyanaz. Nagyon sok pénzt keresnek, hírnevet szereznek, de nem éhesek. Ezek a harcosok ma nem tudnának mit kezdeni Roberto Duran-nal. Nem tudnának ártani Sugar Ray Leonard-nak. Nem tudnák megverni Tommy Hearns-t, Chavez-t, Alexis Arguello-t és a lista folytatódik. Azok a srácok harcosok voltak. … Roy Jones-ra gondolok, bármilyen korszakban tudott volna harcolni. Chavez bármilyen korszakban, Duran bármilyen korszakban. De ezek a mai srácok nem hiszem, hogy képesek lennének rá.”

Azért említett néhány nevet a mai bunyósok közül, akiket jónak tart. Például Terence Crawford-ot és Naoya Inoue-t, de Tyson Fury-t is jónak tartja. Fury-val kapcsolatban lenne pár apró dolog, amin változtatna, de ő összességében jól csinálja, amit csinál.

Komment