Michael Buffer a visszavonuláson gondolkodott, amíg nem jött a DAZN

Fotó: Michael Buffer – PuzzlePix Fotóügynökség

Valószínűleg nincs olyan ökölvívást szerető ember vagy legalábbis nagyon kevés, aki ne tudná ki az a Michael Buffer. Ha név alapján nem is tudják, de a jellegzetes hangja és mondata, a „Let’s Get Ready To Rumble” bizonyára mindenkinek ismerősen cseng.

Buffer-nek igazán kalandos fiatalkora volt, még csecsemő korában nevelőszülőkhöz került, majd megjárta a vietnámi háborút, visszatérve árult autókat, majd modellként is dolgozott. 1982-ben, 38 éves mutatkozott be ringspeakerként, majd nagyon gyorsan álomkarriert futott be. Már a következő évben Top Rank gálákon szerepelt az ESPN-en. A híres „Let’s Get Ready To Rumble” mondatát 1984-ben találta ki, ami hamar a védjegyévé vált és jó üzleti érzékkel le is védette, amivel több, mint 400 millió dollárt keresett az évek során.

Az elmúlt majdnem 40 évben nemcsak bokszmérkőzéseken lehetett hallani a hangját. Szerepelt többek között NBA, NFL meccseken, motorversenyeken, pankrátor meccseken és számos más sporteseményen, még póker versenyen is. Emellett pedig több tucatszor szerepelt filmekben, ahol saját magát kellett alakítani, mint például a Rocky V-ben, a Harcosban vagy a Creed filmekben. Még videó játékokban is kapott szerepet.

Buffer egy interjúban elmondta, hogy tavaly már a visszavonulásán gondolkodott, amíg nem jelentkezett be nála az új műsorszolgáltató a DAZN. Tavaly ősszel egy exkluzív két éves szerződést írt alá a műsorszolgáltatóval és a Matchroom Boxing mérkőzésein kap szerepet az USA-ban és az Egyesült Királyságban is.

Buffer számára ez újabb motivációt adott, hogy még ne vonuljon vissza. Számos legendás meccsen tartotta már a kezében a mikrofont, de elmondta, hogy szívesen működne közre egy Joshua – Fury vagy Joshua – Wilder meccsen, de egy Canelo – Andrade vagy Jacobs meccs is érdekelné. A Canelo – Jacobs meccsre már nem is kell sokat várnia, május 4-én lesz a meccs és minden bizonnyal ott is Buffer lesz a ringspeaker.

Buffer idén tölti a 75. életévét és karrierjében már tényleg mindent elért, a torokrákot is sikerült legyőznie, de a DAZN újabb lökést adott számára és egyelőre még nem vonul vissza.

Komment