Abel Sanchez elég homályosan nyilatkozott Golovkin jövőjéről

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

A korábbi IBF/WBC/WBA (Super) középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) tavalyi éve nem alakult a legjobban. Mindhárom világbajnoki címét elveszítette. Az IBF övét a szervezet vette vissza, mert nem akarta megvédeni a kötelező kihívó ellenében, a WBC/WBA övét pedig Saul „Canelo” Alvarez vette el tőle a szeptemberi visszavágón. Golovkin pedig azóta eltűnt a nyilvánosság elől.

Edzője Abel Sanchez már a szeptemberi vereséget követően azt nyilatkozta, hogy az év hátralévő részében pihenni fog a korábbi bajnok, majd az év elején újból edzésbe áll és majd eldöntik, hogy hogyan tovább. Golovkin viszont azóta is pihen és még egyelőre arról sem döntött, hogy melyik műsorszolgáltatónál folytatja. Golovkin korábban az HBO-val állt szerződésben, de ugye ők kivonultak az ökölvívásból, így egy másik szolgáltatót kell választania a kazahnak, ami nagyban befolyásolja majd jövőbeli ellenfeleit.

Sanchez-t az egyik külföldi hírportál interjúvolta meg, hogy mégis mi a terv? Hogyan tovább? Sanchez gyakorlatilag mindegyik kérdésre kitérő választ adott és semmi konkrétumot nem lehetett kiszedni belőle. Az edző elmondta, hogy GGG egyelőre pihen és, amint meghozta a döntést nyilatkozni fog. Egyelőre még azt sem lehet biztosra mondani, hogy GGG szeretne-e egy harmadik csatát Canelo-val, pedig korábban ezt nyilatkozta. GGG számára a WBC elrendelte a Jermall Charlo elleni eliminátori meccset, amire már korábban is azt mondta Sanchez, hogy Golovkin, mint korábbi bajnok megérdemli, hogy eliminátori meccs nélkül küzdhessen az elvett öveiért és most is azt mondja, hogy egyik szervezet sem mondhatja meg neki, hogy kivel küzdjön, az irányt ők szabják meg.

Az biztos, hogy a Canelo elleni újabb meccs feltétele, hogy Golovkin a DAZN műsorszolgáltatóval szerződjön, mert a mexikói is velük áll szerződésben és úgy tűnik, hogy a DAZN is mindent megtesz ezért. Állítólag Eddie Hearn és John Skipper épp tegnap találkozott Golovkin-nal, hogy egy újabb ajánlatot tegyenek neki. A Canelo elleni meccsen kívül az is a DAZN mellett szól, hogy a jelenlegi középsúlyú világbajnokok (Daniel Jacobs – IBF és Demetrius Andrade – WBO) mind ennél a szolgáltatónál vannak. Így nem sok választási esélye van, ha címmeccset szeretne a közeljövőben. Az már biztos, hogy Canelo május 4-én Daniel Jacobs-al fog küzdeni és valamelyikük a meccs után már három nagy szervezet világbajnoka lesz. Amennyiben nem lesz visszavágó közöttük, akkor szeptemberben akár lehetne is a Canelo – GGG 3.

Arra a kérdésre sem mondott egyértelmű igent vagy nemet Sanchez, hogy Golovkin tervezi-e a visszavonulást. „Nagyszerű Hall of Fame karrier van GGG háta mögött. Az eredményei és a rekordja magáért beszél. Nincs már mit bizonyítania, a jövőjét ő határozza meg.”

Komment