Közel a megegyezés Golovkin és a DAZN között, egyre több az esély a Canelo-GGG 3-ra

Fotó: Gennady Golovkin – PuzzlePix Fotóügynökség

A The Ring Magazine újságírója, Mike Coppinger biztos forrásokra hivatkozva állítja, hogy közel a megegyezés a korábbi IBF/WBC/WBA Super középsúlyú világbajnok Gennady Golovkin (38-1-1; 34 KO) és DAZN között. A piacot uralni igyekvő műsorszolgáltató azon van, hogy minél több nagy bunyóst leszerződtessen és a jelenlegi középsúlyú mezőnyből mindegyik világbajnok, Saul „Canelo” Alvarez (51-1-2; 35 KO), Daniel Jacobs (35-2; 29 KO) és Demetrius Andrade (27-0; 17 KO) is velük áll szerződésben. Így Golovkin számára is az a logikus lépés, hogy csatlakozzon.

Coppinger forrásai szerint már csak egy lépés választja el a feleket a megegyezéstől. A hírek szerint minimum három garantált meccsről van szó és összesen 45 millió dollárról. Az első meccsre tavasz végén – nyár elején kerülhet sor, amiért 15 millió dollár üti majd a kazah markát, majd szeptemberben a Canelo elleni harmadik összecsapásra is sor kerülhet 30 millióért.

Sőt ezeken felül a DAZN és a GGG Promotions is együtt működne a jövőben. Egyelőre ugyan nincsenek szerződtetett bunyósai a GGG Promotions-nek, de tervezik, hogy kazah bunyósok karrierjét egyengetnék és a DAZN lehetőséget biztosítana nekik is. Ezzel már a nyugdíjas éveire is készül Golovkin, hisz idén már a 37. életévét tölti, túl sok meccs már nincs neki hátra.

Komment