Horn most bezzeg szeretne egy Pac Man elleni visszavágót, de lesheti

Az ausztrál Jeff Horn (19-1-1; 13 KO) eddigi karrierjének csúcsa a Manny Pacquiao (61-7-2; 39 KO) elleni győzelme volt még 2017-ben, amivel megszerezte a WBO váltósúlyú világbajnoki címét. A címet egy alkalommal sikerült utána megvédenie, de ahogy egy komolyabb ellenféllel került össze, név szerint Terence Crawford-dal, máris a padlón kötött ki. Azóta pedig nem sikerült címmeccs közelébe jutnia, egyetlen győzelmet tud felmutatni a veterán Anthony Mundine ellen.

Pacquiao 2017-es veresége Horn ellenében elég meglepő volt, sokan máig vitatják a meccs végeredményét, ahol egyhangú pontozással veszítette el WBO övét a filippínó legenda. Pacquiao akkor szeretett volna egy visszavágót, de Horn csapatát nem érdekelte. Most viszont Horn bejelentkezett, hogy jöhetne egy visszavágó. Horn azt mondja, hogy Pacquiao nem értett egyet az akkori döntéssel, ezért szeretne egy második meccset, ahol bizonyíthatna. Érdekes, hogy amíg világbajnok volt nem akart visszavágót, most, hogy Pacquiao ismét világbajnok és Horn már nem, akkor már jöhetne.

Pacquiao a Horn elleni vereségét követően legyőzte az argentin Lucas Martin Matthysse-t és megszerezte a WBA (rendes) váltósúlyú világbajnoki övét. Majd idén januárban sikeresen meg is védte az amerikai Adrien Broner ellen Las Vegas-ban. Pacquiao reagált is Horn kihívására, elmondta, hogy májusban vagy júliusban szeretne legközelebb bunyózni, de biztos, hogy nem Horn ellen.

„Én akkor akartam egy visszavágót vele, de ők nem akarták. Most meg, hogy én visszakerültem a csúcsra, ők meg veszítettek már ők is szeretnének egy visszavágót. Esélytelen!”

Horn promótere állítólag már felvette a kapcsolatot a PBC-vel, de Pacquiao-nak nincs szüksége egy Horn elleni meccsre. Sokkal komolyabb ellenfelek közül válogathat, ha akar. Pacquiao elsődleges célja egy Mayweather elleni visszavágó, amire jelen pillanatban nem sok esély van, de a WBA Super bajnok Keith Thurman szívesen küzdene vele. Szóba jöhet még akár az Errol Spence Jr. (IBF bajnok) – Mikey Garcia meccs győztese, a WBC világbajnok Shawn Porter vagy Danny Garcia is.

Komment