Május 4. Canelo – Jacobs címegyesítő mérkőzés

Fotó: Saul “Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Most már hivatalosan is bejelentették, hogy a WBC/WBA (Super) középsúlyú és WBA (rendes) nagyközépsúlyú világbajnok Saul „Canelo” Alvarez következő ellenfele a találgatásokkal ellentétben nem Gennady Golovkin lesz, hanem az IBF középsúlyú világbajnok Daniel Jacobs. A címegyesítő mérkőzésen természetesen csak a középsúlyú világbajnoki címek lesznek terítéken. Így a győztes végül három nagy szervezet, az IBF, a WBC és a WBA világbajnoka lehet. A dátum már biztosan május 4-e, a helyszín még nincs konkretizálva.

A mérkőzés kapcsán úgy tűnik mindenki boldog. Canelo (51-1-2; 35 KO) örül, hogy a Cinco de Mayo hétvégéjén védheti meg öveit, sőt még egyet begyűjthet. Jacobs (35-2; 29 KO) is örül, hogy végül őt választották ellenfélnek és azért is, mert három meccses szerződést írt alá a DAZN-al. Karrierje eddigi legnagyobb lehetőségéhez jutott Jacobs és ígéri, hogy élni is fog vele. A két promóter De La Hoya és Eddie Hearn is elégedett. Szóval mindenki boldog, valószínűleg a rajongók is, mert minden bizonnyal egy nagy csatát láthatnak majd. Ennél már csak akkor lennének boldogabbak a boksz rajongók, ha Golovkin ellen küzdene megint a mexikói. A DAZN-nak is nagyszerű lehetőség, hogy még jobban bővítsék előfizetőik körét és kiszorítsák a PPV közvetítéseket.

A helyszín egyelőre még kétséges. Korábban arról volt szó, hogy a Golden Boy Promotions lefoglalta május 4-re a Las Vegas-i T-Mobile Arénát, viszont még nem erősítették meg, hogy itt lesz a meccs. Canelo rajongótábora miatt ez lenne az ideális. Másik lehetőség lehet a New York-i Madison Square Garden is, ahol legutóbbi meccsét vívta Canelo, ráadásul Jacobs brooklyni származású így neki ez még kedvezőbb lenne. Az biztos, hogy a DAZN fogja közvetíteni a gálát.

Tehát a Canelo – GGG 3-ra még várni kell és egyelőre nem tudni semmit, hogy Golovkin mikor lép legközelebb ringbe és ki ellen. Még arról sem nyilatkozott, hogy melyik műsorszolgáltatóval fog megállapodni, pedig ez nagyban befolyásolja a karrierjét. A WBO világbajnok Demetrius Andrade viszont épp a napokban mondta, hogy a pénteki Akavov elleni meccs után, amennyiben győz szívesen megküzdene legközelebb Gennady Golovkin-nal. Ez jó választás lehetne GGG-nek, mert egy WBO övvel a derekán már jobb alkupozícióba kerülhetne Canelo-val szemben. Ehhez viszont a DAZN-hoz kellene szerződnie a kazahnak, mert ahogy Canelo és Jacobs, úgy Andrade is ezzel a szolgáltatóval van szerződésben.

Komment