Canelo ki akarja ütni Fielding-et

Fotó: Saul „Canelo” Alvarez – PuzzlePix Fotóügynökség

Saul „Canelo” Alvarez (50-1-2; 34 KO) most szombaton duplán fog debütálni. Egyrészt ez lesz az első meccse nagyközépsúlyban, másrészt régi álmát is valóra váltja, mert a „Boksz Mekkájában”, a New York-i Madison Square Garden-ben fog küzdeni. Amennyiben sikerül győznie még egy álma válhat valóra, mert harmadik súlycsoportjában is világbajnok lehet. Ellenfele pedig nem más, mint a WBA (rendes) nagyközépsúlyú világbajnok Rocky Fielding (27-1; 15 KO) lesz.

Canelo mindenkit meglepett, amikor a Golovkin elleni szeptemberi győzelme után bejelentette, hogy következő meccsén egy súlycsoporttal feljebb fog küzdeni, ráadásul rögtön világbajnoki címért. Igazából már az is meglepő volt, hogy a szeptemberi küzdelem után szorítóba lép még az idén, hisz csak 3 hónap telt el. A mexikói bunyós nem tervez hosszú karriert nagyközépsúlyban, azt mondta, hogyha megveri Fielding-et akkor visszatér középsúlyba és ott fogja megvédeni a címeit. Ez a meccs csak egy „kirándulás”, hogy meg legyen a harmadik súlycsoportjában is a világbajnoki cím.

A méretkülönbség ellenére is Canelo a meccs favoritja, a fogadóirodák egyöntetűen őt tartják esélyesnek a győzelemre. Ahogy a BOX TV szavazásán is a szavazók 90%-a szerint ő nyeri a mérkőzést. Úgy tűnik Canelo is biztos a győzelmében, mert már arról beszél, hogy kiütéses győzelmet tervez. Fielding eddigi profi pályafutása alatt mindössze egyszer szenvedett vereséget és akkor kiütéssel kapott ki, Canelo szeretné, ha ő lehetne a második, aki kiüti az angolt. Törekedni fog rá, hogy minél jobb legyen a meccs és, ha lehet akkor KO-val fejezze be.

„Nem titok, hogy jobb harcos vagyok és tapasztaltabb. De kockázatot vállalok azzal, hogy az ő súlycsoportjában fogok küzdeni. Kemény harcra készülök, nem lesz könnyű, de törekedni fogok a KO-ra. A legjobb formában lévő Rocky Fielding-re számítok, hogy ne érjen meglepetés.”

Fielding idén júliusban szerezte meg a WBA övét Tyron Zeuge legyőzésével, ez lesz az első és talán az utolsó címvédése. Fielding is tisztában van vele, hogy nem ő a meccs esélyese, de mindent meg fog tenni a győzelemért, és ki tudja, akár meglepetést is okozhat.

„Ő (Canelo) a meccs esélyese, nem vagyok hülye. De nagyobb vagyok és meg fogom szorítani őt. Tudom, hogy meg tudom verni, ezért vállaltam ezt a meccset.”

Fielding az, akinek van mit veszítenie ezzel a meccsel, ezért biztos, hogy mindent meg fog tenni a győzelemért. Canelo, ha veszít akkor is középsúlyú világbajnok (WBC/WBA Super) marad és minden marad a régiben.

Komment