Megsérült Richard Commey, elmaradhat a Lomachenko elleni címegyesítés

Fotó: Vasyl Lomachenko – PuzzlePix Fotóügynökség

Azt már a február 2-i Richard Commey (28-2; 25 KO) – Isa Chaniev (13-2; 6 KO) meccs előtt tudni lehetett, hogy a győztes nemcsak az IBF könnyűsúlyú világbajnoka lesz, hanem címet egyesíthet majd Vasyl Lomachenko-val áprilisban. A Commey – Chaniev csatát a ghánai Commey nyerte meg egész könnyedén, a második menetben TKO-val verte az oroszt, úgyhogy két menet alatt háromszor is padlózott Chaniev. Így Richard Commey lett az IBF új könnyűsúlyú világbajnoka.

Most azonban úgy tűnik, hogy Commey megsérült múlt hétvégén és nagy rá az esély, hogy elmarad a Lomachenko elleni meccs. Ezzel pedig Loma terveit is keresztül húzzák. Az ukrán WBO/WBA Super könnyűsúlyú világbajnok azt tervezte, hogy áprilisban jöhet egy címegyesítés, majd a nyár folyamán valamikor egy Anthony Crolla elleni címvédés immáron három nagy szervezet világbajnokaként.

Commey-nak a jobb keze sérült meg és nem tudni, hogy meggyógyul-e időben és ki tud-e állni Lomachenko ellen áprilisban. Commey promótere szerint csütörtökön lesz egy MRI vizsgálata az újdonsült világbajnoknak és akkor már többet tudnak majd, hogy mennyire súlyos a sérülés. Az is előfordulhat, hogy előrébb hozzák a Crolla elleni meccset.

Komment