Gervonta Davis felmegy könnyűsúlyba, jöhet végre a Lomachenko – Davis meccs?

Fotó: Gervonta Davis – PuzzlePix Fotóügynökség

Gervonta Davis (22-0; 21 KO), a nagypehelysúlyú WBA Super világbajnok meghozta végre azt a döntést, ami már régóta váratott magára és tovább lép könnyűsúlyba. Úgy tűnik Davis végre belátta, hogy túl nehéz számára hozni a 130 fontos súlyhatárt és inkább nem erőlteti tovább. Már 2017-ben is azért veszítette el a nagypehelysúlyú IBF világbajnoki övét, mert nem tudta hozni a súlyát, hiába győzte le Fonseca-t. Azóta is minden egyes mérlegelés kínszenvedés volt számára és többször is előfordult, hogy nem tudta elsőre hozni a súlyát.

Így lemondott WBA övéről és 135 fontban folytatja tovább és rögtön a könnyűsúlyú WBA ranglista első helyére került, így akár küzdhet is a WBA rendes világbajnoki címéért, ami jelenleg üres. Majd jöhet a Vasyl Lomachenko elleni meccs, amire már régóta vágyik Davis.

Lomachenko nemrég nyilatkozta, hogy elsődleges célja, hogy egyesítse könnyűsúlyban a négy nagy szervezet világbajnoki öveit és utána az is lehet, hogy visszalép nagypehelybe, mert szeretne megküzdeni Gervonta Davis-szel. Most már nem is kell ehhez súlycsoportot váltania Loma-nak, mert „házhoz jött” Davis.

Gervonta Davis már régóta pedzegeti, hogy meg akar küzdeni az ukrán klasszissal, de állítólag promótere, Floyd Mayweather Jr. nem engedte neki. Többször lehetett arról olvasni külföldi hírportálokon, hogy Mayweather valószínűleg várni akar a Davis – Lomachenko meccsel, amíg az ukrán kicsit öregszik, hogy ne a csúcsformában lévő Loma ellen kelljen odaengednie „féltve őrzött kincsét”. Ezek után viszont már nehéz lesz visszatartani Davis-t, ha továbbra is olyan elszánt, mint korábban volt. Sőt most már úgy tűnik Lomachenko is benne lenne a meccsben, ha elvégezte a feladatát és a könnyűsúly vitathatatlan bajnoka lesz.

Az év végén kerül sor az IBF könnyűsúlyú világbajnok Richard Commey kötelező címvédésére Teofimo Lopez ellen és a tervek szerint a jövő év elején szeretne Lomachenko címet egyesíteni a meccs győztesével. Így 2020-ban sor kerülhet egy Davis elleni meccsre. A Lomachenko – Davis meccset minden bizonnyal a rajongók is szeretnék. Davis nem lenne könnyű ellenfél. Gyors és hihetetlenül erős, nem véletlenül „Tank” a beceneve, 22 győztes meccséből 21-et kiütéssel nyert meg. A Linares elleni meccsen pedig láthattuk, hogy Loma is ki tud hagyni egy-egy pillanatra, amiből lehet baj. Akkor a hatodik menetben padlóra került az ukrán, de tudta folytatni a küzdelmet, Linares hagyta kitisztulni. Valószínűleg Davis kihasználna egy ilyen alkalmat és addig menne, amíg nem marad a padlón az ukrán.

Komment