Mike Tyson szerint még korai lenne Gervonta Davis-nek egy Lomachenko elleni meccs

Mike Tyson egykori nehézsúlyú világbajnok ökölvívó.
Fotó: Mike Tyson – PuzzlePix Fotóügynökség

Mike Tyson az egykori nehézsúlyú világbajnok ökölvívó egy interjúban beszélt arról, hogy szívesen megnézne egy Gervonta Davis (21-0; 20 KO) – Vasyl Lomachenko (13-1; 10 KO) meccset, de egyelőre még nem most. Erre a meccsre nemcsak ő, de sok bokszrajongó is kíváncsi lenne és Davis is többször kihívta már Lomachenko-t, de eddig érdemi előrelépés nem történt az ügyben és mostanában valószínűleg nem is várható, hogy lesz ilyen meccs.

Tyson szerint hiába nagyon tehetséges a fiatal Davis, hiába világbajnok, még nem áll készen egy Loma elleni meccsre. Davis 21 profi mérkőzésen van túl, eddig veretlen, ráadásul 21 meccséből 20-at kiütéssel nyert meg. 2014 októberében volt egy pontozásos győzelme, előtte és azóta az összes ellenfelét kiütötte. Már 23 évesen az IBF nagypehelysúlyú világbajnoka volt, de ezt a címét elveszítette mert nem tudta hozni a súlyát Francisco Fonseca ellen. Majd tavaly áprilisban megszerezte a WBA Super világbajnoki övét szintén nagypehelysúlyban. Ennek ellenére Tyson úgy gondolja, hogy kell még pár év Davis-nek, ahhoz, hogy letudja győzni az ukrán zsenit.

Lomachenko ugyan kevesebb profi mérkőzéssel rendelkezik, mint Davis, de lenyűgöző amatőr múltja van. Nemcsak az amatőr mérlege (396-1) parádés, de az eredményei is. Többek között kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok, Európa-bajnok. A profik között pedig mindössze 14 meccse van eddig, de már három súlycsoportban szerzett világbajnoki címet és jelenleg két nagy szervezet (WBA/WBO) könnyűsúlyú világbajnoka.

Tyson nagyon kíváncsi erre a meccsre, de nem most. Úgy véli, hogy 1-2 év múlva ez a meccs sokkal izgalmasabb és nagyobb szabású lenne, mintha most küzdenének egymással. Szerinte Davis-nek még kell pár év, hogy beérjen, Lomachenko viszont még pár év múlva is a csúcson lesz. Valószínűleg hasonlóan vélekedik Davis promótere Floyd Mayweather Jr. is, mert nem igazán akarja Loma közelébe engedni Davis-t vagy arra várnak, hogy kiöregedjen az ukrán.

Jelenleg egy súlycsoport különbség van köztük, Davis nagypehelysúlyban bunyózik, Lomachenko pedig könnyűsúlyban. Viszont Davis az utóbbi meccsein nagyon megszenvedett a súlyhozással, nem lenne meglepő, ha hamarosan tovább lépne könnyűsúlyba. Lomachenko pedig nemrég megemlítette, hogy most szeretné egyesíteni a könnyűsúly öveit, de utána lehet, hogy visszalépne nagypehelysúlyba, mert azt a divíziót érzi igazán magáénak. Lehet, hogy pont elfogják kerülni egymást és soha nem láthatjuk őket egymás ellen.

Komment