Meg van Tyson Fury következő ellenfele

Fotó: Tyson Fury – Europress Fotóügynökség

A korábbi nehézsúlyú világbajnok (IBF, IBO, WBA, WBO) Tyson Fury (25-0; 18 KO) június 9-én tér vissza Manchesterben. Fury 2015. novemberében lépett utoljára ringbe, akkor Vladimir Klitschko-t győzte le egyhangú pontozással és szerezte meg az IBF, IBO, WBA (Super) és WBO világbajnoki öveket. Fury azóta depressziója, drogproblémái és eltiltása miatt közel 2,5 éve nem lépett ringbe. Idén azonban bejelentette visszatérését és már következő ellenfele is publikussá vált.

Az albán származású, jelenleg Svájcban élő Sefer Seferi (23-1; 21 KO) lesz a teszt Fury számára. A 39 éves Seferi szép mérleggel rendelkezik, de eddigi mérkőzései nagy részét cirkálósúlyban vívta, Fury ellen pedig egy tíz menetes nehézsúlyú mérkőzésen fog kiállni. Eddigi 24 mérkőzéséből mindössze egyszer kapott ki, akkor Manuel Charr (31-4; 17 KO) ellen veszített pontozással. Fury pedig eddigi összes mérkőzését megnyerte és huszonöt mérkőzésből tizennyolcat kiütéssel, nem kisebb neveket győzött le, mint Vladimir Klitschko, Derek Chisora vagy Christian Hammer.

A „Cigány királyként” is emlegetett Fury mióta bejelentette visszatérését már az összes jelenlegei riválisának odaszúrt. Nem titkolt célja, hogy ismét világbajnok legyen minél előbb, ehhez azonban kell még pár felvezető mérkőzés, mint például a Seferi elleni lesz. Seferi azt ígéri, hogy nem lesz könnyű dolga Fury-nak, szerinte hosszú volt ez a 2,5 év kihagyás, már nem ugyanazt a Fury-t fogjuk látni, akit Klitscho ellen. Fury pedig bizonyítani akar, úgy érzi, hogy erősebb és gyorsabb, mint 2015-ben volt. Elég valószínű, hogy Fury könnyedén veszi az akadályt, de mint tudjuk az ökölvívásban bármi megtörténhet.

Komment