Heti összefoglaló: Április 9-15.

Tyson Fury és Frank Warren – Fotó Europress Fotóügynökség

Amir Khan (31-4; 19 KO) bosszút ígér április 21-re. A korábbi világbajnok Khan rossz néven vette, hogy Phil Lo Greco (28-3; 15 KO) személyes támadást intézett ellene a januári sajtótájékoztatón. A kanadai Lo Greco felemlegette Khan magánéleti problémáit és ezzel elvetette a sulykot. Khan szerint egy dolog olyat ígérni, hogy megveri vagy kiüti, de a személyeskedés nem sportemberhez méltó. A két bunyós április 21-én lép ringbe Liverpoolban, miután Khan közel két év után tér vissza. Célja, hogy még az idén váltósúlyú világbajnok legyen.

A május 5-i gáláról egyelőre még nem sok mindent tudni. Még mindig nem jelentették be, hogy ki lesz Golovkin ellenfele, de egy meccsről azonban már vannak információink. Ezen a gálán fog ringbe lépni a legendás nicaraguai bunyós Roman „Chocolatito” Gonzalez (46-2; 38 KO) akinek az ellenfele a mexikói Pedro Guevara (30-3-1; 17 KO) lesz. A korábban négy súlycsoportban is világbajnok Gonzalez nagyszerű mérleggel rendelkezik. 2005 és 2016 között mind a 46 meccsét megnyerte, ebből 38-at KO-val. Egyedül a thaiföldi világbajnok Wisaksil Wangek tudta megverni, ő azonban kétszer is.

Paul Butler visszaszerezheti régi világbajnoki övét. Butler (26-1; 14 KO) május 5-én lép ringbe a Bellew-Haye visszavágóval fémjelzett gálán. Paul Butler és Emmanuel Rodriguez (17-0; 12 KO) a megüresedett IBF harmatsúlyú világbajnoki övéért száll ringbe a Greenwich-i gála főmérkőzésén. Butler 2014-ben már megszerezte egyszer ezt az övet Stuart Hall ellenében, amiről később lemondott, hogy megszerezhesse az IBF kisharmatsúlyú világbajnoki övét. Azt a mérkőzést viszont elvesztette 2015-ben.

Tyson Fury bejelentette visszatérését, június 9-én Manchesterben lép szorítóba. Fury 2015 novembere óta nem lépett ringbe, akkor Wladimir Klitschkot győzte le. Győzelme után alkohol- és drogproblémákkal küzdött és a címeiről is lemondott mielőtt elvették volna tőle. Amíg Fury eltiltását töltötte, Anthony Joshua 3 szervezet világbajnoki övét is begyűjtötte, majd március végén a WBO övét is. Fury most Joshua-t tűzte ki célnak, de addig még legalább 3-4 felhozó mérkőzésre van szüksége. Promótere Frank Warren szerint 2019-ben van esély egy Joshua – Fury meccsre. Warren szerint senki nem nevezheti magát jogosan nehézsúlyú világbajnoknak, amíg nem veri meg a ringben Fury-t.

Április 13-án rendezték az első nagyváradi profi ökölvívó gálát. A Felix Promotion által szervezett gálán több magyar bunyós is részt vett. Bacskai Balázs és Darmos József is kiütéssel győzte le ellenfelét, és jól szerepelt a debütáló Hegyi Barnabás is, aki szintén kiütéssel verte meg Bimbó Lajost. A cirkálósúlyú Tóth Tamás pontozással kikapott grúz ellenfelétől.

Komment