Stevenson és Russell is megvédte övét, Selby kikapott

Adonis Stevenson

Adonis Stevenson (29-1-1; 24 KO) kilencedik alkalommal védte meg WBC félnehézsúlyú világbajnoki címét a svéd Badou Jack -el (22-1-3; 13 KO) szemben. Bár a meccs előtt mindkét bunyós biztos volt a győzelmében és még kiütést is ígértek végül a mérkőzés döntetlennel zárult (114-114; 114-114; 115-113). Egyetlen egy bíró látta jobbnak Jack-et, de ő is csak minimális különbséggel. Jack kicsit nehezebben lendült bele a küzdelembe, öt menet kellett neki, hogy felvegye a versenyt Stevenson-al, akkor ő vette át a vezetést, de ez kevés volt ahhoz, hogy elvegye a világbajnoki címet.

Stevenson a hatodik menettől kezdve már egyre fáradtabb volt, de állta Jack támadásait. Bár Jack jóval frissebb volt még az utolsó menetben is, mint Stevenson, meggyőző fölényt már nem tudott kialakítani. A 40 éves Stevenson első alkalommal zárta döntetlennel a mérkőzését, Jack-nek ez már a harmadik alkalom volt. Úgy tűnik, kell egy visszavágó, hogy eldöntsék ki a jobb, csak Jack győzze kivárni.

Gary Russell Jr.

Gary Russell Jr.-nak (29-1; 17 KO) is sikerült a címvédés tegnap este Joseph Diaz (26-1; 14 KO) ellenében. A Golden Boy által promótált és nagy reménységnek tartott Diaz ezzel elszenvedte pályafutása első profi vereségét. A WBC pehelysúlyú világbajnok Russell egyhangú pontozással (115-113; 117-111; 117-111) verte meg honfitársát és védte meg harmadik alkalommal a címét. Az inaktivitása miatt korábban sokat kritizált bajnok, Russell megmutatta tegnap este, hogy azért még mindig számolni kell vele.

A címvédő kezdte aktívabban a mérkőzést és bemutatta azt a gyorsaságot, amiről Diaz is beszélt. A két balkezes olimpikon egy izgalmas mérkőzésen csapott össze, ahol Diaz is megmutatta tehetségét, de egyelőre kevés volt ahhoz, hogy világbajnok legyen. Russell bejelentette a mérkőzést követően, hogy címegyesítést tervez, talán a következő időszakban sűrűbben láthatjuk a ringben, mint az elmúlt két-három évben.

A Lee Selby (26-2; 9 KO) és Josh Warrington (27-0; 6 KO) közötti háború is eldőlt tegnap este. A két bunyós már évek óta verbális csatát folytat és most végre a ringben is találkoztak, hogy eldöntsék ki a jobb. Végül Josh Warrington győzött pontozással (115-113; 112-116; 113-115) a bajnok Selby ellenében és vette el az IBF pehelysúlyú világbajnoki övét hazai pályán, Leeds-ben.

Warrington egy nagyon jó és véres csatában, végig irányítva a mérkőzést egyértelműen verte a bajnok Selby-t. Selby-nek már a második menetben felszakadt a bal szeme egy fejelést követően, majd a hatodik menetben a jobb szeme is vérezni kezdett. A hazai közönségtől feltöltődött Warrington megállíthatatlan volt, megőrizte veretlenségét és világbajnok lett.

Warrington most már világbajnokként várhatja az észak-ír Carl Frampton elleni mérkőzést, aki Nonito Donaire legyőzésével szerezte meg a WBO interim pehelysúlyú övét.

Komment